Νότιος Λίβανος: Νεκρός διασώστης από ισραηλινό πλήγμα σε ασθενοφόρο στη Ζεμπντίν
Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση κατά υγειονομικών υπηρεσιών μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Νεκρός διασώστης και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της νέας ισραηλινής επίθεσης στον νότιο Λίβανο, με στόχο ασθενοφόρο που επιχειρούσε στην περιοχή. Σύμφωνα με το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας, το χτύπημα σημειώθηκε στη Ζεμπντίν, στην περιφέρεια Ναμπάτια.
Το ασθενοφόρο που επλήγη ανήκε στην Ισλαμική Επιτροπή Υγείας, οργάνωση που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. Το περιστατικό αυτό αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά πλήγμα εντός 24 ωρών που στοχοποιεί εργαζομένους στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ή υγειονομικές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Η ένταση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο παραμένει κλιμακούμενη, ενώ μόλις χθες το υπουργείο Υγείας είχε επιβεβαιώσει τον θάνατο δύο ακόμη διασωστών του οργανισμού Ρισάλα –που πρόσκειται στο κίνημα Άμαλ– σε ανάλογη επίθεση κατά ασθενοφόρου στον νότιο Λίβανο.