Ρωσική πυραυλική επίθεση: 4 νεκροί στη Ντνίπρο και τουλάχιστον 8 τραυματίες στο Κίεβο
Εκτεταμένες καταστροφές και πυρκαγιές προκάλεσαν οι επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους και drones σε ουκρανικές πόλεις.
Η Ουκρανία βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα σφοδρών επιθέσεων τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς ρωσική πυραυλική επίθεση προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Ντνίπρο και τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ πολιτών στο Κίεβο.
Οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας ξύπνησαν από τον ήχο διαδοχικών εκρήξεων, με πυκνούς καπνούς να υψώνονται πάνω από διάφορες συνοικίες. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο, εξέδωσε άμεση προειδοποίηση μέσω Telegram, τονίζοντας πως ο εχθρός πραγματοποιεί επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ είχαν προηγηθεί αναφορές για εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου κρουζ και παρουσία ρωσικών drones στους ουκρανικούς αιθέρες. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο, με πολλούς να σπεύδουν στα καταφύγια μεταφέροντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ ατόμων, εκ των οποίων οι επτά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθέσεις προκάλεσαν πυρκαγιές, εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτίρια και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Στη γειτονιά Ποντίλσκι, πλήγματα σε εννιαώροφο κτίριο οδήγησαν σε καταρρεύσεις, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους για ανθρώπους που ενδέχεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.
Την ίδια στιγμή, η τραγωδία χτύπησε και το ανατολικό τμήμα της χώρας. Στη Ντνίπρο, ο στρατιωτικός περιφερειάρχης Ολεξάντρ Χάνζα ανακοίνωσε έναν βαρύ απολογισμό, κάνοντας λόγο για 4 νεκρούς και 16 τραυματίες, μεταξύ των οποίων μια 73χρονη γυναίκα που υπέκυψε στα τραύματά της.