Ο Σύλλας Αιδηψού νίκησε την Παναχαϊκή με 77-67 και ανέβηκε στη National League 1
Με καθοριστική παρουσία του Νώντα Παπαντωνίου, η ομάδα της Αιδηψού επικράτησε στον τελικό ανόδου που διεξήχθη στην Ιστιαία.
Ο Σύλλας Αιδηψού εξασφάλισε την άνοδό του στη National League 1, επικρατώντας με 77-67 της Παναχαϊκής στον καθοριστικό τελικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιστιαία. Η ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και φέρει το όνομα του Ρωμαίου στρατηγού Σύλλα –ο οποίος είχε εγκατασταθεί στην περιοχή κατά τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αφήνοντας πίσω του τη γνωστή «σπηλιά του Σύλλα»–, γράφει μια νέα σελίδα στην ιστορία της.
Η ομάδα της Αιδηψού έχει παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς από τις τάξεις της ξεκίνησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος διέγραψε στη συνέχεια μια σημαντική καριέρα στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας. Στο φετινό ρόστερ του Σύλλα δεσπόζει η παρουσία του Νώντα Παπαντωνίου, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα κορυφαίων συλλόγων όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής.
Στον αγώνα, που διαιτήτευσαν οι Σκαλτσης, Τεφτίκης και Κάρδαρης, ο Σύλλας Αιδηψού επέβαλε τον ρυθμό του από το πρώτο ημίχρονο. Τα δεκάλεπτα: 19-22, 31-43, 47-66, 67-77.
Για την Παναχαϊκή (Λιόνας-Μενούνος) σκόραραν οι: Χρονόπουλος 21(1), Μπίρμπας 8(2), Χατζόπουλος 17(1), Χριστόπουλος 12, Καραγγέλης 6, Κανελλάκης 3(1).
Για τον Σύλλα Αιδηψού (Ζαρονικόλας-Παπαργυρόπουλος) ξεχώρισαν οι: Σπυρόπουλος 26(2), Παπαδάκης 17(4), Κάφφκε 13(1), Τσούμας 12(1), Παπαντωνίου 4(1), Κιαπέκος 3, Ρούζιος 2.