Ενημέρωση με ένα κλικ

Στο 27,5% η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση Real Polls — Στη δεύτερη θέση το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

Ισχυρό προβάδισμα για την κυβέρνηση με διαφορά 13 μονάδων, ενώ η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνεται μέσα από τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης Real Polls για το Protagon, η οποία διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 1.667 ατόμων το τριήμερο 23 έως 25 Μαΐου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται στο 27,5% για το κυβερνών κόμμα, το οποίο διατηρεί σημαντική διαφορά άνω των 13 μονάδων από τον πλησιέστερο αντίπαλό του.

Στο πολιτικό σκηνικό που αποτυπώνει η έρευνα, η δεύτερη θέση καταλαμβάνεται από το υπό διαμόρφωση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 14,1%. Ακολουθεί, ως τρίτη δύναμη, το σχήμα «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με επικεφαλής τη Μαρία Καρυστιανού, το οποίο καταγράφει 11,4%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 8,6%, ενώ έπονται το ΚΚΕ (5,1%), η Ελληνική Λύση (4,3%), η Φωνή Λογικής (3,9%) και η Πλεύση Ελευθερίας (3,7%).

Στην εκτίμηση ψήφου, η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας ενισχύεται φτάνοντας το 29,1%, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αγγίζει το 16,1% και η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού ανεβαίνει στο 13,1%. Τα υπόλοιπα κόμματα κινούνται σε μονοψήφια ποσοστά, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο 9,6% και το ΚΚΕ στο 7,4%. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr, ενώ αναλύσεις και ρεπορτάζ μπορείτε να ακούσετε στο ertecho.gr.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com