Ενημέρωση με ένα κλικ

Το Κονγκό ακυρώνει την προετοιμασία του στην Κινσάσα λόγω της επιδημίας Έμπολα

Η εθνική ομάδα μεταφέρει το προπονητικό της καμπ στο Βέλγιο υπό το φόβο των ταξιδιωτικών περιορισμών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προχώρησε στην ακύρωση του προπονητικού της καμπ στην πρωτεύουσα Κινσάσα, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της επιδημίας του Έμπολα στην ανατολική πλευρά της χώρας. Ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 130 ανθρώπων, ενώ η εμφάνιση κρούσματος στην επαρχία Νότιο Κίβου επιβεβαίωσε την ανησυχητική διασπορά της νόσου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει κηρύξει την κατάσταση ως «έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται ακόμα για πανδημία. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομάδας, η προετοιμασία ενόψει της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο –της πρώτης για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το 1974– μεταφέρεται στο Βέλγιο.

Η απόφαση ελήφθη κυρίως λόγω των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλαν οι ΗΠΑ, οι οποίες φιλοξενούν το τουρνουά μαζί με το Μεξικό και τον Καναδά. Η αμερικανική υπηρεσία δημόσιας υγείας απαγορεύει την είσοδο σε όσους έχουν επισκεφθεί το Κονγκό, την Ουγκάντα ή το Νότιο Σουδάν το τελευταίο διάστημα των 21 ημερών. Παρά τις αλλαγές, τα φιλικά παιχνίδια παραμένουν προγραμματισμένα: η ομάδα του Cedric Bakambu θα αντιμετωπίσει τη Δανία στις 3 Ιουνίου στο Βέλγιο και τη Χιλή στις 9 Ιουνίου στην Ισπανία, πριν από την πρεμιέρα της στο τουρνουά στις 17 Ιουνίου στο Χιούστον, απέναντι στην Πορτογαλία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com