Ενημέρωση με ένα κλικ

Ασντόντ: Ο Μπεν-Γκβιρ χλευάζει δεμένους ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις δημοσιεύοντας βίντεο με συλληφθέντες ακτιβιστές να είναι γονατιστοί και δεμένοι στο λιμάνι της Ασντόντ.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, προχώρησε στη δημοσίευση ενός επίμαχου βίντεο που απεικονίζει τη μεταχείριση των συλληφθέντων ακτιβιστών του στολίσκου για τη Γάζα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Ασντόντ. Στο οπτικό υλικό, δεκάδες διεθνείς ακτιβιστές εμφανίζονται γονατιστοί και με δεμένα χέρια, σε μια σκηνή που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό.

Το βίντεο ξεκινά με έναν ακτιβιστή να φωνάζει «Ελεύθερη Παλαιστίνη», προτού οι αστυνομικοί επέμβουν για να τον απομακρύνουν από τον υπουργό. Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις, ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ φαίνεται να υψώνει μια μεγάλη σημαία του Ισραήλ, δηλώνοντας στα εβραϊκά: «Καλώς ήρθατε στο Ισραήλ, εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες εδώ». Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητώντας οι ακτιβιστές να οδηγηθούν στις «φυλακές των τρομοκρατών».

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποτυχίας της αποστολής που είχε ως στόχο να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να χαρακτηρίζει την επιχείρηση ως «προπαγανδιστική ενέργεια υπέρ της Χαμάς». Μεταξύ των 400 και πλέον ακτιβιστών από 45 χώρες που συμμετείχαν στην αποστολή, βρισκόταν και η αδελφή της Ιρλανδής προέδρου, Κάθριν Κόνολι. Στο ίδιο βίντεο, ακούγεται ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ, ενώ ο υπουργός σχολιάζει «έτσι πρέπει να γίνεται» παρακολουθώντας τους δεμένους συμμετέχοντες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com