Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Κώστας Λασκαράτος παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου» στην ΕΡΤ

Μια νέα τηλεοπτική παραγωγή με γυρίσματα στο εξωτερικό που αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τις μεγαλύτερες μουσειακές συλλογές παγκοσμίως.

Μια νέα, φιλόδοξη τηλεοπτική πρόταση που εστιάζει στην πολιτιστική μας κληρονομιά ετοιμάζει ο Κώστας Λασκαράτος για λογαριασμό της ΕΡΤ. Το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο φθινοπωρινό πρόγραμμα του σταθμού, προσφέροντας μια φρέσκια ματιά στη διαχρονική παρουσία της χώρας μας σε διεθνείς φορείς πολιτισμού.

Ο δημοσιογράφος, μαζί με την έμπειρη σκηνοθέτιδα Νικόλ Αλεξανδροπούλου, βρέθηκαν την Παρασκευή στο πλατό της εκπομπής “Στούντιο 4”, όπου συνομίλησαν με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για το project. Όπως αποκαλύφθηκε, τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό, με στόχο την καταγραφή των ελληνικών αρχαιοτήτων που κοσμούν τα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης και του κόσμου.

Το «Η Ελλάδα στα μουσεία του κόσμου» δεν αποτελεί ένα τυπικό ντοκιμαντέρ, καθώς μέσα από τις διηγήσεις σύγχρονων Ελλήνων και τις συναντήσεις του Κώστα Λασκαράτου, το κοινό θα ανακαλύψει την ιστορία και τη σύνδεση της χώρας μας με τον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία επιμελείται το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε όλα τα μουσεία του κόσμου, ψάχνουμε την Ελλάδα. Οι συλλογές είναι πάρα πολλές και πάρα πολύ σημαντικές».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com