Ενημέρωση με ένα κλικ

Η συνάντηση του Lula με τον Donald Trump στον Λευκό Οίκο

Θετικό κλίμα στις διμερείς σχέσεις Βραζιλίας και ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Lula για την ορυκτό πλούτο και την Κούβα

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Lula, εξέφρασε την έντονη ικανοποίησή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, στον Λευκό Οίκο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Βραζιλιάνος ηγέτης χαρακτήρισε τη συνάντηση ως καθοριστικής σημασίας τόσο για τη Βραζιλία όσο και για τις ΗΠΑ. «Πάντα υποστήριζα ότι μια εικόνα έχει μεγάλη αξία, και είναι σαφές πως όταν ο πρόεδρος Trump είναι χαμογελαστός, το κλίμα είναι σαφώς προτιμότερο από το να είναι συνοφρυωμένος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Luis Inacio Lula da Silva.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η οικονομική συνεργασία, με τον Lula να ενημερώνει τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Βραζιλία παραμένει ανοιχτή σε επενδυτές που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Παράλληλα, ο Lula τοποθετήθηκε σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στη Βραζιλία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Donald Trump θα τηρήσει στάση ουδετερότητας, σεβόμενος την αυτοδιάθεση του βραζιλιάνικου λαού.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βραζιλίας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για την εκτόνωση της έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον και Αβάνας. Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε πως ο Αμερικανός πρόεδρος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι κανένα ενδεχόμενο εισβολής στην Κούβα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com