Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μετρό λόγω της αναβάθμισης του δικτύου 5G
Τροποποιήσεις στα δρομολόγια και έκτακτη λεωφορειακή γραμμή για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού έως τις 21 Μαΐου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μετρό, με περιοδικές παύσεις στη λειτουργία συγκεκριμένων σταθμών, λόγω των έργων αναβάθμισης που πραγματοποιούνται. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο μετρό επιβάλλονται για την ανακατασκευή των γραμμών και την εγκατάσταση του συστήματος δικτύου 5G στους σταθμούς Σταθμός Λαρίσης, Αττική και Μεταξουργείο.
Οι εργασίες, οι οποίες ξεκίνησαν προχθές, θα διαρκέσουν έως και τις 21 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, οι προαναφερθέντες σταθμοί θα κλείνουν καθημερινά στις 21:40, γεγονός που καθιστά απαραίτητο για το επιβατικό κοινό να προγραμματίζει τις μετακινήσεις του νωρίτερα.
Κατά τις ώρες των έργων, η κίνηση στη «γραμμή 2» θα διεξάγεται κανονικά στα τμήματα Ανθούπολη – Σεπόλια και Ομόνοια – Ελληνικό. Σημειώνεται ότι ο σταθμός Αττική θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία αποκλειστικά για τη «γραμμή 1» (ΗΣΑΠ), που εξυπηρετεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Κηφισιά. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει την έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ19, η οποία συνδέει την Ομόνοια με τον Άγιο Αντώνιο, πραγματοποιώντας ενδιάμεσες στάσεις στο Μεταξουργείο και τον Σταθμό Λαρίσης. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr και το ertecho.gr.