Η τραγική απώλεια ενός 15χρονου στη λίμνη Κόμο μετά από βουτιά σε απαγορευμένη περιοχή
Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στο Mandello al Lario μετά τον πνιγμό του εφήβου – Έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας
Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στη λίμνη Κόμο, καθώς ένας 15χρονος έχασε τη ζωή του μετά από βουτιά που πραγματοποίησε από προβλήτα στο Mandello al Lario. Η τραγική απώλεια ενός 15χρονου στη λίμνη Κόμο έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, με τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.
Όταν ο έφηβος δεν αναδύθηκε στην επιφάνεια, οι φίλοι του κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια. Στο σημείο κατέφτασε άμεσα η ακτοφυλακή και ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ δύτες κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν τη σορό του από τον βυθό. Μέχρι στιγμής, παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο νεαρός υπέστη κάποιο αιφνίδιο ιατρικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, με τις αρμόδιες αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.
Ο δήμαρχος του Mandello al Lario, Riccardo Fasoli, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισήμανε ότι ο έφηβος φέρεται να βούτηξε σε σημείο όπου η πρόσβαση απαγορεύεται αυστηρά. Ο κ. Fasoli υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για εντατικότερη ενημέρωση των νέων σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιες πράξεις, τονίζοντας πως η επίδραση των κοινωνικών δικτύων και της τηλεόρασης συχνά οδηγεί τους νέους στην παράκαμψη των κανόνων ασφαλείας σε επικίνδυνες περιοχές.