Ενημέρωση με ένα κλικ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την πειρατική επίθεση του Ισραήλ στον διεθνή στόλο για τη Γάζα

Ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της σχετικά με το περιστατικό ανοιχτά της Κρήτης και την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Με επίσημη ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ προχώρησε σε δριμεία καταδίκη της «νέας πειρατικής επίθεσης» του Ισραήλ κατά του διεθνούς στόλου αλληλεγγύης για τη Γάζα, τονίζοντας πως η ενέργεια αυτή έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη για διεθνή αλληλεγγύη ενάντια στην πειρατική επίθεση του Ισραήλ, ενώ θέτει κρίσιμα ερωτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το κόμμα ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης, ανοιχτά της Κρήτης. Παράλληλα, το ΚΚΕ διερωτάται αν η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την επιχείρηση και αν υπήρξε συνεννόηση με τις ισραηλινές δυνάμεις. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις καταγγελίες περί εσκεμμένης εγκατάλειψης ανθρώπων σε κατεστραμμένα σκάφη στην ανοιχτή θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αναφορές της κυβέρνησης περί «ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» κρίνονται υποκριτικές, καθώς φαίνεται να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών, αγνοώντας τις στρατιωτικές ενέργειες των συμμάχων της χώρας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο. Το ΚΚΕ καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ζητώντας τη διακοπή της στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ, την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, καθώς και το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com