Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι βάζουν πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες

Σημαντικές διακρίσεις στον ιστορικό αγώνα της Γαλλίας για την ελληνική ιστιοπλοΐα, με το βλέμμα στραμμένο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Την πορεία τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες, χάραξαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι μέσα από τη δυναμική τους παρουσία στον ιστορικό αγώνα της Γαλλίας. Η διοργάνωση αυτή, που έχει λάβει την πιστοποίηση Grand Slam από την World Sailing, αποτελεί κρίσιμο σταθμό για την πρόκριση των κρατών στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Στο Ιέρ, ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης κατέλαβε την 5η θέση στα Formula Kite, μια κατηγορία όπου η Ελλάδα διεκδικεί την πρόκριση ανάμεσα σε 20 χώρες. Παράλληλα, στα 470 mixed, η Αφροδίτη Ζέιχερς και ο Φίλιππας Κουλούρης κατέλαβαν την 11η θέση ως χώρα, σε μια κατηγορία όπου συνολικά προκρίνονται 19 χώρες. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ο Αδαμάντιος Πετριανός κατέλαβε την 25η θέση στα ILCA 7, ενώ η Βαρβάρα Πόρτολου τερμάτισε 32η στα ILCA 6, με το όριο πρόκρισης να ανέρχεται για τις δύο αυτές κατηγορίες στις 43 χώρες.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΕΙΟ, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία συνεχίζει την προσπάθειά της με στόχο η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί σε 4 με 5 κατηγορίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται ενίσχυση της ελληνικής προσπάθειας, καθώς πολλοί αθλητές διεκδικούν ακόμη το εισιτήριο της πρόκρισης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com