Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στην Τζακάρτα
Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο τρένων στην Ινδονησία.
Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε κοντά στην Τζακάρτα, καθώς η σύγκρουση δύο σιδηροδρομικών συρμών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μπεκάσι Τιμούρ, περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας, κινητοποιώντας άμεσα τις αρχές σε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Άσεπ Έντι Σουχέρι, διευκρίνισε ότι το συμβάν προκλήθηκε όταν συρμός μεγάλων αποστάσεων προσέκρουσε στο τελευταίο βαγόνι ενός ακινητοποιημένου προαστιακού τρένου, το οποίο προοριζόταν αποκλειστικά για γυναίκες. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της δημόσιας επιχείρησης σιδηροδρόμων KAI, Αν Πιούρμπα, οι τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία ανέρχονται στους 79. Ο Ράμλι Πρασέτιο, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι η επιχείρηση απεγκλωβισμού παραμένει κρίσιμη, καθώς τέσσερα άτομα παρέμεναν παγιδευμένα στις παραμορφωμένες λαμαρίνες των βαγονιών.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές απόλυτου πανικού, με τους τραυματίες να μεταφέρονται εσπευσμένα με φορεία στα ασθενοφόρα. Η 29χρονη Σαουσάν Σαρίφα, επιβάτιδα του προαστιακού, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο RSUD με σπασμένο χέρι και τραύματα, περιέγραψε συγκλονισμένη: «Πίστεψα πως θα πέθαινα».