Ενημέρωση με ένα κλικ

Η αιματηρή επίθεση της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία

Τουλάχιστον 20 νεκροί από επιδρομές ενόπλων σε χωριά των πολιτειών Μπόρνο και Ανταμάουα.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέες επιθέσεις που αποδίδονται στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως μεταδίδει το Reuters. Οι επιδρομές, οι οποίες αποτελούν το κεντρικό θέμα της αιματηρής δράσης της Μπόκο Χαράμ στην περιοχή, έπληξαν τις πολιτείες Μπόρνο και Ανταμάουα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό αξιωματούχο Μαντά Σαϊντού, ένοπλοι που επέβαιναν σε δίκυκλα εξαπέλυσαν επιθέσεις στα χωριά Πουμπάγκου και Μάγιο Λαντέ. Ο απολογισμός είναι τραγικός, καθώς 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πουμπάγκου και εννέα στο Μάγιο Λαντέ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι δράστες προχώρησαν σε εμπρησμούς κατοικιών και καταστημάτων, ενώ λεηλάτησαν αποθέματα τροφίμων.

Από το 2009, η βορειοανατολική Νιγηρία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνεχιζόμενης τζιχαντιστικής εξέγερσης. Η δράση της Μπόκο Χαράμ, αλλά και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στον εκτοπισμό, προκαλώντας μια οξεία ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζει να πλήττει την ευρύτερη περιοχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com