Ενημέρωση με ένα κλικ

Η επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου στην Κάρπαθο

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά από κλήση κινδύνου που εξέπεμψε σκάφος με πέντε επιβαίνοντες.

Μια επιχείρηση διάσωσης ιστιοφόρου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (18/4) στην περιοχή της Καρπάθου. Το σκάφος, το οποίο έφερε γαλλική σημαία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν στον όρμο «Τρίστομο», έχοντας συνολικά πέντε επιβαίνοντες.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση, ενεργοποιήθηκαν οι τοπικές δυνάμεις του Λιμενικού, με την κινητοποίηση ναυαγοσωστικού σκάφους αλλά και τη συνδρομή του επιβατηγού – τουριστικού σκάφους «Αλιμούντα». Στην επιχείρηση συμμετείχε επίσης στέλεχος του Λιμενικού Σταθμού Διαφανίου, ενώ υποστήριξη από τη στεριά παρείχε περιπολικό όχημα. Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε τελικά προσκολλημένο σε αβαθή σημεία, με το σκάφος «Αλιμούντα» να αναλαμβάνει τη μεταφορά και την ασφαλή πρόσδεση του εντός του όρμου.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, το Λιμεναρχείο προχώρησε σε απαγόρευση απόπλου του σκάφους, έως ότου προσκομιστεί το απαραίτητο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα. Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός, ενώ δεν διαπιστώθηκε ούτε θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com