Η κριτική του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Πάπα Λέοντα προκαλεί έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Νοέλ Μπαρό, υπερασπιζόμενος τον ειρηνευτικό ρόλο του ποντίφικα.
Η κριτική του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Πάπα Λέοντα έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα, με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό να δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι επιθέσεις αυτές δεν είναι αποδεκτές. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RadioJ, ο κύριος Μπαρό υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ποντίφικα είναι διαχρονικά συνδεδεμένος με την έκκληση για ειρήνη και αδελφοσύνη μεταξύ των λαών, ανεξαρτήτως των συνθηκών.
Η ένταση κλιμακώθηκε μετά την παθιασμένη ομιλία του Πάπα Λέοντα την 11η Απριλίου, όπου τάχθηκε κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Ο Ντόναλντ Τραμπ, αντιδρώντας στα λεγόμενα του θρησκευτικού ηγέτη, τον χαρακτήρισε «αδύναμο», προκαλώντας την άμεση παρέμβαση Ευρωπαίων ηγετών. Πριν από τον κύριο Μπαρό, την έντονη δυσαρέσκειά της είχε εκφράσει και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τη Δευτέρα χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου ως απαράδεκτες.