Ενημέρωση με ένα κλικ

Η διεθνής πρωτοβουλία για την ανθρωπιστική κρίση στην Κούβα

Κοινή δράση από Βραζιλία, Ισπανία και Μεξικό ενάντια στον αποκλεισμό του νησιού της Καραϊβικής

Η διεθνής πρωτοβουλία για την ανθρωπιστική κρίση στην Κούβα βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας, της Ισπανίας και του Μεξικού δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συντονισμένη βοήθεια προς τη χώρα. Οι τρεις ηγέτες υπογράμμισαν ότι η κατάσταση στο νησί της Καραϊβικής έχει προσλάβει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, αποδίδοντας τις ευθύνες στον αποκλεισμό που επιβάλλουν οι ΗΠΑ.

Μέσω κοινής δήλωσης που εξέδωσαν, οι χώρες αυτές απηύθυναν έκκληση για την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου, ο οποίος θα βασίζεται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, τόνισαν με έμφαση ότι ο κουβανικός λαός οφείλει να έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, ώστε να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δρομολογήθηκε στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν στη Βαρκελώνη ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και η ηγέτιδα του Μεξικού Κλαούντια Σάινμπαουμ. Οι τρεις ηγέτες συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Προοδευτική Κινητοποίηση, μια διοργάνωση που έχει ως κεντρικό στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων κατά της ανόδου της ακροδεξιάς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com