Ενημέρωση με ένα κλικ

Η στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο δεν έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον Ισραέλ Κατς

Παρά την έναρξη της εκεχειρίας, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκτοπισμών αμάχων στον νότο.

Η στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο «δεν έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, λίγες μόλις ώρες μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας. Αν και αναγνώρισε ότι οι χερσαίοι ελιγμοί και τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ επέτρεψαν την επίτευξη σημαντικών στόχων, τόνισε πως το έργο του στρατού παραμένει ημιτελές.

Ο Ισραέλ Κατς προειδοποίησε μάλιστα ότι η επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων Λιβανέζων στις εστίες τους στον νότο μπορεί να αποδειχθεί προσωρινή. «Αν οι μάχες συνεχιστούν, οι κάτοικοι που επιστρέφουν σε ασφαλή ζώνη θα πρέπει να απομακρυνθούν ξανά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποστολή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, έπειτα από τη σχετική ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Παρά την αισιοδοξία για την εκεχειρία, ο λιβανικός στρατός κατήγγειλε άμεσα παραβιάσεις από την πλευρά του Ισραήλ στο νότιο τμήμα της χώρας, σκιάζοντας τις πρώτες ώρες της συμφωνίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com