Ενημέρωση με ένα κλικ

Η διπλωματική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκεχειρία σε Λίβανο και Ισραήλ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τις ηγεσίες των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Η διπλωματική πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκεχειρία σε Λίβανο και Ισραήλ τέθηκε στο επίκεντρο των επαφών του το βράδυ της Πέμπτης (16/4). Ο Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποίησε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Michel Aoun, και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στις δύο χώρες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της δεκαήμερης εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο. Ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη η κυβέρνηση του Λιβάνου να ασκεί πλήρως την κυριαρχία της σε όλη την επικράτειά της. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα διατηρεί στρατηγική σχέση με το Ισραήλ και εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις με τον Λίβανο, εκφράζοντας την ετοιμότητα της χώρας να συνδράμει όπου και αν απαιτηθεί. Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία που έχει η διατήρηση της εκεχειρίας για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr, καθώς και στο ertecho.gr.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com