Ενημέρωση με ένα κλικ

Η εκεχειρία στον Λίβανο και ο διπλωματικός ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τηλεφωνικές επικοινωνίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Benjamin Netanyahu και τον Joseph Aoun για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη γεωπολιτική σταθερότητα της περιοχής, η εκεχειρία στον Λίβανο βρέθηκε στο επίκεντρο των διπλωματικών πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Joseph Aoun, και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, προκειμένου να αποτιμήσει τις εξελίξεις στο πεδίο.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία δεκαήμερης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών. Παράλληλα, υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη η κυβέρνηση του Λιβάνου να ασκήσει την πλήρη κυριαρχία της στο σύνολο της επικράτειάς της, ενισχύοντας έτσι την κρατική της οντότητα.

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των στρατηγικών σχέσεων που διατηρεί η Ελλάδα με το Ισραήλ, καθώς και στις άριστες διμερείς σχέσεις με τον Λίβανο. Επανέλαβε δε την ετοιμότητα της χώρας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι η διατήρηση της εκεχειρίας αποτελεί το θεμελιώδες ζητούμενο για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com