Ενημέρωση με ένα κλικ

Το εμβληματικό Burj Al Arab στο Ντουμπάι μπαίνει σε φάση ανακαίνισης

Διάσημος Γάλλος αρχιτέκτονας αναλαμβάνει την αναμόρφωση του πολυτελούς ξενοδοχείου μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Burj Al Arab στο Ντουμπάι, μέλος της παγκοσμίου φήμης αλυσίδας Jumeirah Hotels & Resorts, μετά από είκοσι πέντε χρόνια συνεχούς λειτουργίας, πρόκειται να κλείσει για μια εκτεταμένη φάση αποκατάστασης και ανακαίνισης που αναμένεται να διαρκέσει δεκαοχτώ μήνες.

Υπεύθυνος για το φιλόδοξο αυτό έργο είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γάλλος αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων και σχεδιαστής, Τριστάν ‘Αουερ. Ο ‘Αουερ, γνωστός για την προσέγγισή του στην υψηλή σχεδίαση που συνδυάζει την κλασική γαλλική πολυτέλεια με σύγχρονες, αισθησιακές και εκλεκτικές επιρροές, επιλέχθηκε για να επαναπροσδιορίσει την αισθητική του εμβληματικού αυτού κτιρίου. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία, καθώς ο ‘Αουερ έχει συνεργαστεί στα πρώτα του βήματα με κορυφαίους του κλάδου, όπως οι Christian Liaigre και Philippe Starck, πριν ιδρύσει τη δική του εταιρεία το 2002 και αναλάβει σημαντικά αρχιτεκτονικά projects.

Ο Τριστάν ‘Αουερ αποκαλείται συχνά «Αρχιτέκτονας Συναισθημάτων», καθώς δίνει έμφαση στη δημιουργία χώρων που πυροδοτούν συναισθήματα, αντί να ακολουθούν απλώς τις τρέχουσες τάσεις. Η φιλοσοφία του συνδυάζει εκλεκτικές υπογραφές, αναμειγνύοντας στοιχεία από τη δεκαετία του 1920 με σύγχρονα υλικά και υψηλή δεξιοτεχνία. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στο φως, στα ζωντανά χρώματα και στα πλούσια υλικά, λειτουργώντας ως «σκηνοθέτης» χώρων όπου οι πελάτες του μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν.

Με έδρα το Παρίσι, ο ‘Αουερ έχει μεταμορφώσει σημαντικά κτίρια και εσωτερικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ των πιο γνωστών του έργων περιλαμβάνονται οι σουίτες του Karl Lagerfeld στο ιστορικό Hôtel de Crillon, η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Carlton Cannes, για την οποία κέρδισε το βραβείο «AHEAD 2023» για το ξενοδοχείο της χρονιάς, καθώς και ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων του Mandarin Oriental Savoy στη Ζυρίχη.

Η επιρροή του εκτείνεται και στον τομέα του Retail και του Brand design, με projects για οίκους όπως Cartier, Puiforcat, Chanel και Bulgari. Το εύρος των έργων του καλύπτει πολυτελείς κατοικίες και διαμερίσματα σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, καθώς και στο νησί Mustique, ενώ έχει αναλάβει και τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων για κλασικά και ιστορικά αυτοκίνητα.

Αν και το ακριβές κόστος της ανακαίνισης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για σύγκριση, η πρόσφατη ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το 2025 στο ρετιρέ του ξενοδοχείου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου του ίδιου έτους, είχε φτάσει τα 45 εκατομμύρια δολάρια, με την προσθήκη φύλλων χρυσού στους τοίχους και την οροφή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com