Η Μπαρτσελόνα βλέπει τον κόσμο ανάποδα: Απορρίφθηκε η ένστασή της, τώρα διαμαρτύρεται για το χορτάρι
Η UEFA απέρριψε την ένσταση της καταλανικής ομάδας για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ ο Χάνσι Φλικ ζήτησε έλεγχο του ύψους του χλοοτάπητα.
Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε αντιμέτωπη με νέα απογοήτευση, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA απέρριψε ως απαράδεκτη την επίσημη διαμαρτυρία που είχε υποβάλει σχετικά με τις αποφάσεις του διαιτητή Ιστβαν Κόβατς και του VAR στον πρώτο προημιτελικό του Champions League εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο αγώνας, που διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη 8 Απριλίου στο “Camp Nou” και έληξε με νίκη των Μαδριλένων με 2-0, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους Καταλανούς.
Η ένσταση της Μπαρτσελόνα επικεντρωνόταν σε δύο συγκεκριμένες φάσεις: την αποβολή του Πάου Κουμπαρσί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, για φάουλ στον Τζουλιάνο Σιμεόνε λίγο έξω από την περιοχή, από το οποίο προήλθε γκολ του Χούλιαν Άλβαρες, καθώς και για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Μαρκ Πούμπιλ στο δεύτερο ημίχρονο, μια φάση που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε αποβολή του αμυντικού της Ατλέτικο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Η ένταση, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς οι δύο ισπανικές ομάδες ετοιμάζονται για τη ρεβάνς που διεξάγεται απόψε 14 Απριλίου στις 22:00 στο “Metropolitano”. Μετά την προπόνηση της Μπαρτσελόνα, ο προπονητής Χάνσι Φλικ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ύψος του χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας την παρέμβαση της UEFA για επιθεώρηση.
Μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκρινε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το ύψος του χόρτου, το οποίο βρισκόταν στα 26 χιλιοστά, εντός των προβλεπόμενων ορίων. Συμφωνήθηκε, ωστόσο, ο χλοοτάπητας να ποτιστεί επαρκώς τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, όσο και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου.