Ενημέρωση με ένα κλικ

Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου από έκρηξη κροτίδας στο Μενίδι

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του παιδιού που βρήκε κροτίδα και εξερράγη στα χέρια του, αποκλείστηκε ο ακρωτηριασμός.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος ο 14χρονος που υπέστη σοβαρά εγκαύματα από έκρηξη κροτίδας στο Μενίδι, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα (12/04). Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση του εφήβου και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ακρωτηριασμού.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο έξω από τον ναό του Αγίου Βλασίου, στην κεντρική πλατεία του Μενιδίου. Σύμφωνα με την μητέρα του ανηλίκου, ο 14χρονος δεν είχε προμηθευτεί ο ίδιος την κροτίδα. Αντιθέτως, τη βρήκε πεσμένη στο έδαφος ενώ έπαιζε με τους φίλους του. «Η κροτίδα ήταν βουλωμένη, η τάπα ήταν ανοιχτή. Το παιδί προσπάθησε να την κρατήσει και εκείνη την ώρα εξερράγη στα χέρια του», περιέγραψε η μητέρα.

Η έκρηξη προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στον δεξιό αντίχειρα του παιδιού, το οποίο διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση. Παρά τη σοβαρότητα του τραύματος, οι γιατροί εκτιμούν ότι τα δάχτυλά του θα παραμείνουν λειτουργικά, αν και θα χρειαστεί μακροχρόνια εξειδικευμένη θεραπεία για την πλήρη αποκατάσταση.

Σε νομικό επίπεδο, τόσο ο 14χρονος όσο και η μητέρα του είχαν αρχικά συλληφθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται για περιπτώσεις τραυματισμών από βεγγαλικά και κροτίδες. Ωστόσο, με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com