Ενημέρωση με ένα κλικ

Η πτώση του Ροντινέϊ: Από πρωταγωνιστής σε αδύναμος κρίκος

Μειωμένη η συνεισφορά του Βραζιλιάνου αμυντικού του Ολυμπιακού, σε σχέση με πέρυσι, ειδικά στις στατικές φάσεις.

Ο Ροντινέϊ, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας ασίστ στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ποντένσε, φέτος έχει καταγράψει μόλις τρεις. Πρόκειται για έναν αριθμό που, αν και τον φέρνει κοντά στον Ποντένσε, αποτελεί αισθητή υποχώρηση σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, όπου ο 34χρονος αμυντικός είχε εννέα ασίστ, εκ των οποίων οι τρεις προήλθαν από στατικές φάσεις.

Πέρυσι, ο Ροντινέϊ διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σημαντικές νίκες, βοηθώντας την ομάδα του σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, όπου συνέβαλε σε δύο γκολ στην επικράτηση με 4-1, και ο αγώνας κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου στο τελικό 4-2 για τα Play Offs, άφησε το στίγμα του.

Φέτος, η συνεισφορά του έχει περιοριστεί στις τρεις ασίστ, χωρίς καμία από αυτές να προέρχεται από εκτέλεση στατικής μπάλας. Αυτό το στοιχείο, που παλαιότερα αποτελούσε δυνατό σημείο του και σημαντική βοήθεια για τον Ολυμπιακό, έχει πλέον απουσιάσει από το παιχνίδι του.

Η τελευταία του εμφάνιση εναντίον της ΑΕΚ, όπου οι εκτελέσεις των στατικών του μπαλιών ήταν κάτω του μετρίου, στην ήττα με 0-1 στο Φαληρικό γήπεδο, αναδεικνύει αυτή την αλλαγή. Ακόμα και σε σύγκριση με φετινές, λιγότερο εντυπωσιακές, περιπτώσεις καλών του χτυπημάτων, όπως το φάουλ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό που έληξε 0-0, η εικόνα του ήταν υποδεέστερη.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο έτερος δεξιός μπακ, Κοστινιά, φέτος δεν έχει καταγράψει καμία ασίστ, ενώ πέρυσι είχε τρεις σε 25 αγώνες πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι πέρυσι η δεξιά πτέρυγα της ομάδας συνεισέφερε συνολικά 12 ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ φέτος ο αριθμός αυτός περιορίζεται σε τρεις. Παρά τα παραπάνω, ο Ροντινέϊ παραμένει ένας από τους βασικούς εκτελεστές στις στατικές φάσεις υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ.

Τα γκολ που δημιούργησε πέρυσι από στατικές μπάλες στο πρωτάθλημα ο Ροντινέϊ:
• Με Ατρόμητο: Κόρνερ που κατέληξε σε γκολ του Ρέτσου για το 1-0.
• Με Παναθηναϊκό: Φάουλ που αξιοποιήθηκε από τον Κάρμο για το 1-0.
• Με Παναθηναϊκό στα Play Offs: Φάουλ που οδήγησε στο γκολ του Κωστούλα για το 4-2.

Στατιστικά ασίστ του Ροντινέϊ στο πρωτάθλημα:
• Φέτος: 3 ασίστ σε 19 αγώνες.
• 2024-2025: 9 ασίστ σε 29 αγώνες.
• 2023-2024: 3 ασίστ σε 30 αγώνες.
• 2022-2023: 3 ασίστ σε 19 αγώνες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com