Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Γιατί επέλεξα τη μοναχικότητα και απέρριψα τη «σίγουρη» καριέρα
Η δημοφιλής ηθοποιός μιλάει στο περιοδικό Hello για τις ριψοκίνδυνες επιλογές της, το τίμημα των αποφάσεών της και την ανάγκη για συνεχή αμφισβήτηση.
Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello και τη δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα, αποκάλυψε τους λόγους πίσω από τις επιλογές της στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή, εξηγώντας γιατί προτίμησε την αβεβαιότητα αντί της «σίγουρης» διαδρομής. Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο τίμημα που πλήρωσε για τις αποφάσεις της, καθώς και στη μοναχικότητα που αποτέλεσε συνειδητή της επιλογή.
Αναφερόμενη στην πορεία της μετά από επιτυχημένα τηλεοπτικά εγχειρήματα, όπως το σίριαλ «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», η κυρία Μιχαήλ τόνισε την τάση της να μην επαναλαμβάνεται, ακόμη και όταν η επιτυχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο σταθερή καριέρα. «Για να γίνει η αλλαγή, θα πρέπει να αμφισβητείς», δήλωσε, εξηγώντας ότι η ίδια αμφισβητούσε διαρκώς, τόσο επαγγελματικά όσο και στην καθημερινότητά της.
«Σπάνια, ακόμα και σε δουλειές που λάτρεψα, έχω πει το ναι για δεύτερη σεζόν», παραδέχτηκε. «Δεν μπορώ να προσδιορίσω τα κίνητρά μου. Ίσως αυτή η στάση να με ανανεώνει, να με κρατά σε νεανική παραφορά και ενθουσιασμό. Μπορεί όμως να είναι και δείγμα ανασφάλειας. Δεν είμαι τόσο άνετη, δεν διαβαίνω τον Ρουβίκωνα λες και είμαι ο Ιούλιος Καίσαρας. Γιατί, τελικά, όπως φέρεσαι σου φέρονται. Δεν έχω δείξει ποτέ ότι μένω κάπου για να βολευτώ. Οπότε, κι εκείνοι –οι όποιοι εκείνοι, της δουλειάς, της προσωπικής ζωής μου– δεν με είχαν σίγουρη. Και κάπου υπήρχε η σκέψη να στραφούν σε κάτι πιο σίγουρο από μένα».
Κληθείσα να μιλήσει για το τίμημα των επιλογών της, η ηθοποιός απάντησε: «Αυτές οι βαριές κουβέντες… Για μένα, είναι ζωή. Έτσι ήμουν, έτσι λειτουργούσα. Πήγαινα εμπρός, μετά πίσω, μετά πλάγια, μετά έβρισκα ένα στενάκι και έστριβα. Πιο περίεργη είμαι να δω παρακάτω από το να κάθομαι στις δάφνες μου. Αν θέλετε να το πείτε «τίμημα», πείτε το. Πάντως έχει χρειαστεί να το πληρώσω αυτό το τίμημα. Για να στηρίξω φίλο μου, έπρεπε να πεινάσω, να χάσω τον ύπνο μου και παρέες, ανθρώπους από δίπλα μου, καθώς το ρίσκο δεν είναι εύκολο. Δεν μπορείς να το μαζέψεις. Προκαλεί στους άλλους αίσθηση απόρριψης. Οι περισσότεροι θέλουν τη σιγουριά τους, την ησυχία τους. Εγώ δεν την έχω».
Σχετικά με τη μοναχικότητα, η κυρία Μιχαήλ ανέφερε: «Μια μοναχικότητα έχω. Μια τάση ότι μπορεί αύριο το πρωί να τα βροντήξω όλα και να φύγω. Δεν βγαίνουν πάντα. Πείτε λοιπόν ότι πληρώνω ένα τίμημα, αλλά ήταν καθαρά επιλογή. Και υπάρχει μια αποτίμηση στο τέλος. Αν σου κοστίζει βαριά, κάτι δεν υπολόγισες σωστά. Αυτό το περιμένω, επομένως δεν είναι κόστος για μένα. Ακούω επίσης πολλούς να λένε «εγώ θυσίασα…». Δεν θεωρώ ότι θυσίασα κάτι. Μου λένε, για παράδειγμα, ότι θυσίασα την προσωπική μου ζωή. Όχι βέβαια! Δεν ήθελα να έχω αυτή την προσωπική ζωή που έχει ένας καθημερινός άνθρωπος, μια άλλη γυναίκα».