Το Ισραήλ ενημερώνει πρέσβεις για την ασφάλεια της Τελετής του Αγίου Φωτός
Ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μετά την παύση των ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων προς την Ιερουσαλήμ.
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ πραγματοποίησε ενημέρωση προς τους πρέσβεις ενόψει της επικείμενης Τελετής του Αγίου Φωτός, όπως έγινε γνωστό μέσω σχετικής ανακοίνωσης. Η σύσκεψη διεξήχθη υπό την καθοδήγηση του γενικού διευθυντή του υπουργείου, Γιακόβ Λίβνε, και του επικεφαλής του Πρωτοκόλλου, Γκιλ Χάσκελ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν, οι εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων προς την Ιερουσαλήμ έχουν διακοπεί. Αυτή η εξέλιξη καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή της Τελετής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως με ασφάλεια, το προσεχές Μεγάλο Σάββατο.
Αντίστοιχες αναρτήσεις έκαναν η Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα και το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας: «Ενημέρωση σήμερα στο ισραηλινό ΥΠΕΞ για Πρέσβεις ενόψει της Τελετής του Αγίου Φωτός, υπό την καθοδήγηση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Διπλωματίας Γιακόβ Λίβνε και του Επικεφαλής Πρωτοκόλλου Γκιλ Χάσκελ. Τώρα που οι εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων προς την Ιερουσαλήμ έχουν σταματήσει, η τελετή στον Ναό της Αναστάσεως μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια αυτό το Μεγάλο Σάββατο. Καλό Πάσχα».