Πέτρος Γαϊτάνος: “Η Eurovision έχει τάση προς το δαιμονικό και το άρρωστο”
Ο γνωστός ερμηνευτής μίλησε στην Φαίη Σκορδά για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στον διαγωνισμό τραγουδιού.
Καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno», ο Πέτρος Γαϊτάνος εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το φαινόμενο της Eurovision. Καθώς η συζήτηση πλησίαζε στο τέλος της, η Φαίη Σκορδά ρώτησε τον καλλιτέχνη σχετικά με τις δηλώσεις του για τον διαγωνισμό, λαμβάνοντας αφορμή και τις πρόσφατες απόψεις του για τη Eurovision.
“Η Eurovision δεν κάνει καλό στους νέους, στηρίζει τις κακίες και όχι τις αρετές”, υπογράμμισε ο Πέτρος Γαϊτάνος, ενώ η Φαίη Σκορδά τόνισε: «Να μην πεις και τον καλό τον λόγο τον παραπάνω, να είσαι πιο γενναιόδωρος; Αυτό μπορεί να ξενίσει, ότι από σένα περιμένουμε τον καλό τον λόγο, την αισιοδοξία».
Ο Πέτρος Γαϊτάνος απάντησε: «Τον είπα τον καλό τον λόγο! Κάποια στιγμή είπα ότι δεν είναι κομψό να μιλάμε άσχημα για ένα τραγούδι που διαγωνίζεται και προχωράει προς αυτό, γι’ αυτό πρέπει να το αφήσουμε και να ευχηθούμε να πάει καλά. Πάντα μου άρεσε πολύ η Eurovision και δεν σας κρύβω ότι ακόμα την παρακολουθώ. Όμως δεν μπορώ να μην πω ότι τις περισσότερες φορές φαίνεται ότι έχει μια τάση προς το δαιμονικό, προς το άρρωστο. Αυτό δεν μπορώ να το χαϊδεύω. Βλέπεις ένα πράγμα τόσο μπερδεμένο, τόσο συγχυσμένο που κάποιες φορές σου φαίνεται σχιζοφρενικό. Όσο εξελίσσονται τα πράγματα, γίνονται χειρότερα».