Η μάχη του Στάθη Μαντζώρου: Στο πλευρό του ο Μιχάλης Αεράκης
Εξομολόγηση του ηθοποιού για την υγεία του πρώην συμπρωταγωνιστή του στον «Σασμό» και τα αυξημένα έξοδα νοσηλείας.
Ο ηθοποιός Στάθης Μαντζώρος δίνει για δέκατη συνεχή μήνα μια δύσκολη μάχη για την υγεία του, νοσηλευόμενος μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο συνάδελφος και στενός του φίλος, Μιχάλης Αεράκης, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» για την πορεία της υγείας του Μαντζώρου, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του.
«Είναι ένας πολύ ακριβός μου φίλος. Τον γνωρίσαμε στον «Σασμό», τον αγαπήσαμε όλοι γιατί άξιζε αυτή την αγάπη. Ήταν ένα υπέροχο πλάσμα, δοτικός, αλλά και πολύ αγχώδης», ανέφερε ο Αεράκης, περιγράφοντας τον Στάθη Μαντζώρο. «Τώρα, για δέκα μήνες περίπου, τραβάει τον δικό του Γολγοθά. Εύχομαι από καρδιάς να έρθει η Ανάσταση, τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του, η οποία είναι στο πλευρό του, όπως και πολλοί συνάδελφοι που έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους.»
Τόνισε, παράλληλα, ότι τα έξοδα νοσηλείας είναι τεράστια, καλώντας όσους μπορούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους. «Η σύζυγός του είναι ένας βράχος. Βρίσκεται καθημερινά δίπλα του, στο νοσοκομείο, εδώ και δέκα μήνες. Τα παιδιά του έχουν πλήρη συνείδηση της κατάστασης του πατέρα τους».
Ο Μιχάλης Αεράκης δήλωσε ότι η κατάσταση του Στάθη Μαντζώρου παραμένει σταθερή τους τελευταίους δέκα μήνες, σημειώνοντας μια εμφανή βελτίωση. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δύναμη στη γυναίκα του, στον φίλο μου τον Στάθη, στα παιδιά του, στους γονείς του, να ξεπεράσει γρήγορα αυτό το Γολγοθά και να έρθει η πολυπόθητη ανάσταση. Αυτό εύχομαι», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης την πρόθεσή του να επισκεφθεί τον Μαντζώρο: «Έχω πάει μέχρι τον προθάλαμο… Μπορούσα να τον δω, αλλά την τελευταία στιγμή δίστασα. Φοβόμουν τη συγκινησιακή φόρτιση, τόσο για εκείνον όσο και για μένα. Όμως, έχω πάρει την απόφαση, θα τον δω. Θα του πω ότι τον αγαπώ πολύ, ότι δεν έχει φύγει από τη σκέψη μου… και θα του πω, κοιτάζοντάς τον στα μάτια: “Άντε, ήρθε η ώρα να σηκωθείς, να ξαναβρεθούμε κάπου”».