Η οργή του Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Είμαι υγιής, αλλά η ομάδα με κρατάει δέσμιο!”
Ο Έλληνας σούπερ σταρ εκφράζει τον έντονο εκνευρισμό του για τη στάση των Μιλγουόκι Μπακς, την ώρα που το NBA ερευνά την ομάδα για τη διαχείριση του τραυματισμού του.
Η ένταση μεταξύ των Μιλγουόκι Μπακς και του Έλληνα σούπερ σταρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, κορυφώνεται, με τον Greek Freak να εκφράζει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που η ομάδα τον διαχειρίζεται. Την ώρα που το NBA διεξάγει έρευνα για τους Μπακς αναφορικά με την αντιμετώπιση του τραυματισμού του, ο ίδιος ο Αντετοκούνμπο δηλώνει απερίφραστα ότι είναι πλήρως υγιής, αλλά η ομάδα τον εμποδίζει να αγωνιστεί, πιθανώς λόγω φόβου για υποτροπή. Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι οι Μπακς έχουν ήδη αποκλειστεί από τη φετινή περίοδο των πλέι οφ.
“Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω. Ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε; Όταν κάποιος μου λέει να μην παίξω ή να μην ανταγωνιστώ, είναι σαν προσβολή για μένα. Οπότε, δεν ξέρω πού θα πάει η σχέση από εκεί και πέρα. Καταλαβαίνω τις συνθήκες; Ναι. Δεν θα μπούμε στα πλέι οφ. Για κάποιους δεν αξίζει τον κόπο να βρίσκομαι εκεί έξω. Αλλά για μένα, είναι κάτι που πάει κόντρα στη φύση μου, φίλε. Τι μου λες; Η επόμενη φορά που θα παίξω μπάσκετ είναι τον Οκτώβριο; Γιατί; Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Δεν θέλω. Θέλω να παίξω μπάσκετ. Γεννήθηκα για να παίζω μπάσκετ,” δήλωσε ο Αντετοκούνμπο, υπογραμμίζοντας την απογοήτευσή του.
Αυτές οι δηλώσεις αναδεικνύουν τη σοβαρή ένταση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του παίκτη και της διοίκησης των Μπακς. Ο Έλληνας σταρ καθιστά σαφές ότι δεν αποδέχεται τον περιορισμό του λόγω φόβου για πιθανή υποτροπή, επιμένοντας στην επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έχει αποκλειστεί από τα πλέι οφ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην παρουσία του αδερφού του, Άλεξ Αντετοκούνμπο, στην ομάδα: «Όταν πέθανε ο πατέρας μου, ουσιαστικά εγώ μεγάλωσα τον Άλεξ. Είναι τώρα στην ομάδα και κυνηγά την ευκαιρία του. Πιστεύετε ότι δεν θέλω να παίξω μαζί του; Όποιος το πιστεύει αυτό είναι ηλίθιος».