Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω αγώνα δρόμου
Προγραμματισμένες διακοπές κυκλοφορίας και απαγορεύσεις στάσης/στάθμευσης την Κυριακή 5 Απριλίου 2026 στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 5 Απριλίου 2026, λόγω της διεξαγωγής του 9ου αγώνα δρόμου «Πεδίο Άρεως – Στις γειτονιές της Αθήνας».
Από τις 08:00 έως τις 11:00 το πρωί, οι αρμόδιες αρχές θα εφαρμόσουν προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, σε βασικούς δρόμους και σημεία που περικλείουν το Πεδίο Άρεως και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αθηναίων.
Οι ρυθμίσεις θα επηρεάσουν καθ’ όλο το μήκος των οδών Μαυρομματαίων, Ευελπίδων, Μουστοξύδη, Βαλτινών, Μπούσγου, Πριγκηποννήσων, Αγλαοφώντος, Μεγαλουπόλεως, Πλατεία Γκύζη, Γκύζη, Μομφεράτου, Π. Ιερεμίου, Λομβαρδού, Βαρβάκη, καθώς και τις κάθετες οδούς τους μέχρι την πρώτη παράλληλη.
Επιπλέον, ιδιαίτερες παρεμβάσεις θα γίνουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μουστοξύδη και Μαυρομματαίων, στο ρεύμα προς Πατησίων, όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα.
Οι οδηγοί που κινούνται στην Αθήνα καλούνται να επιδείξουν αυξημένη προσοχή, να ακολουθούν την οδική σήμανση και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας. Στόχος των μέτρων είναι η ομαλή διεξαγωγή του αθλητικού γεγονότος και η αποφυγή ατυχημάτων.