Βοσνία και Τσεχία στα «μαγικά» εισιτήρια του Μουντιάλ 2026, σοκ για Ιταλία
Τεράστιες εκπλήξεις στις προκρίσεις της ευρωπαϊκής ζώνης, με Βοσνία και Τσεχία να παίρνουν την πρόκριση στα πέναλτι, ενώ Ιταλία και Δανία μένουν εκτός.
Συγκλονιστικές αναμετρήσεις και δραματικές εξελίξεις στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2026, με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Τσεχία να εξασφαλίζουν τα δύο τελευταία «εισιτήρια» μετά από επικές διαδικασίες πέναλτι. Αυτές οι προκρίσεις αφήνουν εκτός διοργάνωσης ισχυρές ομάδες όπως η Ιταλία και η Δανία. Παράλληλα, η Τουρκία επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, ενώ η Σουηδία κατάφερε να πάρει δραματική πρόκριση με γκολ στο 88ο λεπτό.
Σοκ για την Ιταλία – Η Βοσνία στα πέναλτι
Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά απέναντι στην Ιταλία, η οποία είχε πάρει προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι με γκολ του Κεν στο 15ο λεπτό. Η εξέλιξη του αγώνα άλλαξε ριζικά στο 41ο λεπτό, όταν ο Μπαστόνι αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους «ατζούρι» με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα και έφτασαν στην ισοφάριση στο 79ο λεπτό με γκολ του Ταμπάκοβιτς, στέλνοντας τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η Βοσνία ήταν πιο ψύχραιμη και επικράτησε με 4-1, με τους Εσπόζιτο και Κριστάντε να αστοχούν για την Ιταλία, η οποία συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες αποτυχίες στην πρόκριση για την τελική φάση του Μουντιάλ.
Θρίλερ στην Πράγα – Η Τσεχία αποκλείει τη Δανία
Ανάλογο δράμα εκτυλίχθηκε και στην Πράγα, όπου η Τσεχία προηγήθηκε δύο φορές απέναντι στη Δανία, αλλά δεν κατάφερε να «κλειδώσει» την πρόκριση στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση. Ο Σουλτς άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ ο Κρέιτσι διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων στο 100ό λεπτό. Ωστόσο, οι Δανοί απάντησαν ισάριθμες φορές με τους Άντερσεν στο 72ο λεπτό και Χεγκ στο 111ο λεπτό, στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι. Στη δραματική διαδικασία, οι Χόιλουντ, Ντρέιερ και Γένσεν αστόχησαν, με αποτέλεσμα η Τσεχία να πανηγυρίσει την πρόκριση, αφήνοντας τη Δανία εκτός Μουντιάλ με ιδιαίτερα «σκληρό» τρόπο.
Η Τουρκία επιστρέφει μετά από 24 χρόνια
Σε αυτό το σκηνικό, η Τουρκία γιορτάζει την επιστροφή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 24 ολόκληρα χρόνια, προσθέτοντας ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο στις προκρίσεις της ευρωπαϊκής ζώνης.