Η αλήθεια του βίντεο: Η αποκάλυψη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για την υπόθεση Τούνη
Ο συνήγορος της Ιωάννας Τούνη εξηγεί πώς το βίντεο-ντοκουμέντο κατέστησε σαφή τα γεγονότα και πώς η πραγματογνωμοσύνη ενίσχυσε την υπόθεση.
Μετά την εκδίκαση της υπόθεσης revenge porn που αφορά την Ιωάννα Τούνη, και ενώ η δίκη διεκόπη για την Τετάρτη 1η Απριλίου, ο συνήγορος της influencer, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!». Ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για την κεντρική σημασία του βίντεο-ντοκουμέντου, επισημαίνοντας ότι ένας εξειδικευμένος πραγματογνώμονας ανέλαβε την αξιολόγησή του, καταθέτοντας το πόρισμα στο δικαστήριο.
«Πήρε το βίντεο ένας από τους καλύτερους πραγματογνώμονες που μπορούν να αναλύσουν ένα βιντεοληπτικό υλικό και υπάρχει το πόρισμά του», δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο ανέγνωσε τυπικά το πόρισμα. Ο ίδιος τόνισε ότι το βίντεο είναι «το ισχυρότερο αποδεικτικό μέσο, διότι αποτυπώνει την αλήθεια». Αν και υπήρξαν αρχικά τεχνικά προβλήματα στην προβολή του, αυτά επιλύθηκαν, αποκαλύπτοντας με αδιάσειστο τρόπο τι συνέβη.
Ο δικηγόρος περιέγραψε τη έντονη αμηχανία που βίωσε η Ιωάννα Τούνη παρακολουθώντας το βίντεο, καθώς τα πλάνα ήταν αποκαλυπτικά. «Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι ο ένας κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια αυτών των δευτερολέπτων, κοιτάει δύο φορές προς τον άνθρωπο ο οποίος εικονογραφεί. Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι έχει σχέση με αυτόν ο οποίος καταγράφει αυτή την προσωπική τους στιγμή, διότι στρίβει αριστερά το κεφάλι του, γελάει δύο φορές, και τη στιγμή που ολοκληρώνεται η πράξη, σταματάει και το βίντεο», ανέφερε. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, αφήνει «κανένα περιθώριο, σε έναν λογικό άνθρωπο, σε έναν έντιμο άνθρωπο, ο οποίος βλέπει αυτό το βίντεο, να έχει πλήρη εικόνα, ότι η κυρία Τούνη ήταν σε μια κατάσταση, και στη θέση που ήταν, που δεν είχε γνώση της βιντεοσκόπησης».
Έθεσε δε το εύλογο ερώτημα: «Ότι ο άνθρωπος ο οποίος μοιράστηκε ό,τι πιο ιερό υπάρχει στη ζωή, την ένωση δύο σωμάτων, ο άλλος ο οποίος εικονογραφούσε, ήταν φίλος και γνωστός, όχι ένας άγνωστος, χαμογελάει σε έναν άγνωστο δύο φορές;» Η επανειλημμένη προβολή του βίντεο, οκτώ φορές, αποσκοπούσε, όπως εξήγησε, στο να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άντρας χαμογελούσε σε γνώριμο πρόσωπο και όχι σε άγνωστο. Κατά τη διάρκεια της προβολής, η Ιωάννα Τούνη, σύμφωνα με τον συνήγορό της, κράτησε «μια πολύ αξιοπρεπέστατη στάση», χωρίς να δείξει συναισθηματική φόρτιση, παρόλο που βίωνε ξανά τη δραματική εμπειρία.