Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη για επαφές και έργα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη συμπρωτεύουσα με έμφαση στην ενίσχυση της παρουσίας της κυβέρνησης στην περιφέρεια και στην παρακολούθηση σημαντικών έργων.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας σειρά επαφών και επισκέψεων στο πλαίσιο της κυβερνητικής στρατηγικής για την ενίσχυση της παρουσίας της στην περιφέρεια. Η επίσκεψη, η οποία εντάσσεται στη σταθερή επιδίωξη για άμεση επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, στοχεύει επίσης στην παρακολούθηση της προόδου σημαντικών έργων που υλοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής κινητικότητας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί κομβικά σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, θα μεταβεί στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, ενώ στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται στάσεις σε σχολικές μονάδες που βρίσκονται υπό ανακατασκευή, όπως ένα λύκειο και ένα δημοτικό σχολείο. Επιπλέον, θα επισκεφθεί το λιμάνι της πόλης.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία υλοποιούνται μεγάλα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Μετρό, το οποίο έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού για περαιτέρω επεκτάσεις, καθώς και το έργο «Fly Over», ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της πόλης.
Η περιοδεία του πρωθυπουργού δεν περιορίζεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται αντίστοιχες επισκέψεις σε όλη τη χώρα, σε συνδυασμό με τις προσυνεδριακές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας. Ο στόχος, όπως τονίζεται, είναι η διαρκής επαφή με τους πολίτες και η ανάδειξη της προόδου των έργων που υλοποιούνται σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.