Παναγιώτα Βλαντή: Η δύσκολη εξομολόγηση για κακοποίηση και παρενόχληση στον χώρο της υποκριτικής
Η γνωστή ηθοποιός μιλάει ανοιχτά για τις σκοτεινές πτυχές της showbiz και τη δύναμη που βρήκε για να σταθεί στο πλευρό άλλων γυναικών.
Η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή μίλησε στην εκπομπή «EQ» της Έλενας Παπαβασιλείου, την Δευτέρα 23 Μαρτίου, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω κακοποιητικών συμπεριφορών και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της υποκριτικής. Η Βλαντή περιέγραψε τον φόβο και την αγωνία της, αλλά και την ανάγκη στήριξης των γυναικών στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo.
«Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρω το σθένος να μιλήσω. Ήταν από τις πιο απαιτητικές στιγμές στην επαγγελματική μου πορεία, όμως δεν μπορούσα να αφήσω άλλες γυναίκες να κάνουν το πρώτο βήμα και εγώ να παραμείνω σιωπηλή. Ήταν αδύνατο να μην τις στηρίξω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι τέτοιου είδους περιστατικά ήταν ευρέως γνωστά εντός του κλάδου: «Στην ηλικία των 20-21, όταν πήγαινα σε ακροάσεις, το είχαμε συζητήσει μεταξύ μας, το γνωρίζαμε, απλώς δεν το λέγαμε δυνατά».
Παρά τις αρνητικές εμπειρίες, η Παναγιώτα Βλαντή τόνισε ότι δεν κλονίστηκε η πίστη της στο επάγγελμα: «Δεν με αποθάρρυνε, διότι αντίστοιχα γνώρισα και αξιόλογους ανθρώπους με θετική ενέργεια. Δεν δεχόμουν την ιδέα ότι αυτή η δουλειά περιλαμβάνει μόνο αρνητικές πτυχές».
Τέλος, περιέγραψε το συναίσθημα του φόβου που βίωσε πριν αποφασίσει να μιλήσει δημόσια: «Αισθανόμουν τρομερό φόβο, πριν εκφραστώ, ένιωθα αγωνία, άγχος. Σκεφτόμουν “δεν γίνεται να είμαι δειλή”, δεν μπορούσα να αποδεχτώ κάτι τέτοιο για τον εαυτό μου».