Ενημέρωση με ένα κλικ

Ειρήνη Νικολοπούλου: Σταθμοί και αναμνήσεις από μια σπουδαία δημοσιογραφική πορεία

Η Ειρήνη Νικολοπούλου μιλάει για την πρώτη της εκπομπή, την κάλυψη εμβληματικών γεγονότων και τις μοναδικές συναντήσεις με παγκόσμιους αστέρες.

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, καλεσμένη στην εκπομπή “Νωρίς Νωρίς” της ΕΡΤ1, ξεδίπλωσε το Σάββατο 23 Μαρτίου τους σημαντικότερους σταθμούς της πολυετούς επαγγελματικής της διαδρομής. Με αφορμή την έναρξη μιας νέας εβδομάδας, η έμπειρη δημοσιογράφος μίλησε με νοσταλγία για την πρώτη της πρωινή εκπομπή, η οποία ξεκίνησε πριν από 38 χρόνια.

«Έκανα το πρώτο πρωινό πριν 38 χρόνια, ξυπνούσα έτσι πολύ νωρίς, όπως σήμερα που δεν έχω κοιμηθεί σχεδόν καθόλου για να σας έρθω, γιατί είχα μια αγωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η εκπομπή, με τίτλο «Τα Πρωινά», προβλήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1988 με παρουσιαστή τον Άρη Σκιαδόπουλο. Το 1989, μετά από αλλαγές στην ΕΡΤ2, η εκπομπή μεταφέρθηκε στην ΕΡΤ1 και η Ρούλα Κορομηλά ανέλαβε την παρουσίασή της, σηματοδοτώντας την αρχή της δικής της πορείας.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου αναφέρθηκε επίσης σε μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές της καριέρας της: την κάλυψη του θανάτου και της κηδείας της πριγκίπισσας Diana στο Λονδίνο. «Είχα καλύψει τον θάνατο της Diana, την κηδεία της Diana στο Λονδίνο, που ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό media γεγονός ever, ακόμα και σήμερα που μιλάμε», δήλωσε, τονίζοντας την πρωτοφανή κινητοποίηση δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. «Είχαν φύγει όλοι οι παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων από όλα τα κανάλια και είχαν έρθει στο Λονδίνο και παρουσίαζαν το κεντρικό δελτίο επί 10 μέρες από το Λονδίνο», περιέγραψε.

Κατά τη διάρκεια της πορείας της, η Ειρήνη Νικολοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να πάρει συνεντεύξεις από εμβληματικές προσωπικότητες, όπως ο Φρανσουά Μιτεράν, η Μπεναζίρ Μπούτο και ο Γιάσερ Αραφάτ. «Ήταν σαν να ήμουνα σ’ ένα άλογο και να τρέχω. Δεν το καταλάβαινα τότε. Τότε για μένα ήταν κάτι φυσιολογικό, το ένα να φέρνει το άλλο. Στην πρώτη εποχή δεν υπήρχε ούτε καν φαξ. Υπήρχε το telex», θυμάται.

Η τελευταία της εκπομπή με την ΕΡΤ ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο τενόρο Λουτσιάνο Παβαρότι. «Έκλεισα τον κύκλο μου με τον Παβαρότι μετά από τόσα χρόνια. Αυτή ήταν και η τελευταία μου εκπομπή με την ΕΡΤ και μετά πήγα στο Mega, με τον Παβαρότι που ήτανε το αποκλειστικό, γιατί είχαν ξεκινήσει και τα ιδιωτικά κανάλια το ’91 και τρέχαμε, ο ένας κυνηγούσε τον άλλον», δήλωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη συνέντευξη με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, περιγράφοντας την εμπειρία της ως κάτι μοναδικό. «Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έκανε το δύσκολο και όταν πήρα τη συνέντευξη, μετά έγινε αυτό που λένε, αυτό που δείχνει, “φιλαράκι”. Δηλαδή με αγκάλιαζε, με πήρε μαζί του να πάμε μετά στην επόμενη συνέντευξη», αποκάλυψε. Η συνέντευξη αυτή έγινε στο πλαίσιο της ταινίας “15 minutes”, όπου ο Ντε Νίρο μιλούσε ελληνικά. «Αφού έκανες όλο το δρόμο, αξίζει να μου πάρεις μια μεγαλύτερη συνέντευξη», της είπε, δείχνοντας μια πιο χαλαρή και φιλική πλευρά του.

Συγκρίνοντας τους διάσημους με τους οποίους είχε συνεργαστεί, η Ειρήνη Νικολοπούλου ανέφερε: «Είναι αρσενικό και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος χαλαρός. Κάνει την πλάκα εύκολα. Δεν είναι, ας πούμε, ο Tom Hanks που τον βρήκα πάρα πολύ στημένο και κουτάκια. Ο χειρότερος για μένα ήταν ο Mr. Bean».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com