Στέφανος Τσιτσιπάς: Η νίκη που τον στέλνει στον τρίτο γύρο του Miami Open
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Άλεξ Ντε Μινόρ και συνεχίζει την πορεία του στη διοργάνωση, παρά την ήττα της Μαρίας Σάκκαρη.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της Παρασκευής (20/3), η Ελλάδα θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στο Miami Open μέσω του Στέφανου Τσιτσιπά. Παρότι η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε νωρίτερα, ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο, σημειώνοντας μια σημαντική νίκη με 6-3, 7-6(3) επί του Άλεξ Ντε Μινόρ.
Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε έναν άρτιο αγώνα, επιδεικνύοντας εξαιρετικό σερβίς και κατορθώνοντας να κερδίσει οκτώ games σερβίς χωρίς να δεχθεί πόντο (love games). Αυτή η νίκη αποτέλεσε την 12η του σε 13 αναμετρήσεις απέναντι στον Άλεξ Ντε Μινόρ, γεγονός που καταδεικνύει την ψυχολογική του υπεροχή έναντι του Αυστραλού αντιπάλου του.
Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με love game (1-0), ενώ ο Ντε Μινόρ ισοφάρισε (1-1). Ο Έλληνας αθλητής συνέχισε να είναι αλάνθαστος στο σερβίς του, πετυχαίνοντας ακόμη δύο love games. Η στατιστική της εμφάνισής του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Ντε Μινόρ κέρδισε τον πρώτο πόντο στο σερβίς του Τσιτσιπά μόλις στο 7ο game. Στο αμέσως επόμενο game, ο 27χρονος Έλληνας δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες για break. Εκμεταλλευόμενος ένα διπλό break point, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-3 και στη συνέχεια σέρβιρε για να κατακτήσει το σετ. Παρά τις δύο ευκαιρίες για break που παρουσιάστηκαν στον Ντε Μινόρ στο 9ο game, ο Τσιτσιπάς δεν αποχώρησε από το γήπεδο χωρίς να κερδίσει το σετ με 6-3.
Το δεύτερο σετ οδηγήθηκε σε tie-break, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί τον εντυπωσιακό ρυθμό του στο σερβίς. Ο Έλληνας τενίστας πέτυχε πέντε συνεχόμενα love games, περιορίζοντας τις πιθανότητες του αντιπάλου του για break. Αν και ο Ντε Μινόρ κατάφερε να σβήσει τρεις ευκαιρίες του Τσιτσιπά για break, το σετ κρίθηκε στο tie-break. Εκεί, ο Νο.51 στον κόσμο ανέλαβε τον έλεγχο, προηγούμενος αρχικά με 4-1. Παρότι ο Ντε Μινόρ ανέκτησε δύο mini-breaks (4-3), ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε τριπλό match point. Σερβίροντας αποτελεσματικά, διαμόρφωσε το τελικό 7-6(3) και πανηγύρισε τη νίκη.
Στον τρίτο γύρο του Miami Open, ο Έλληνας αθλητής θα αντιμετωπίσει τον Αρτούρ Φις.