Ενημέρωση με ένα κλικ

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο καπνού και δωροδοκία στην Αθήνα

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Ομόνοια για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ένας τρίτος στα Πατήσια κατηγορείται για λαθρεμπόριο και απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικών.

Την απογευματινή ώρα του Σαββάτου, 14 Μαρτίου 2026, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 46 και 27 ετών, συνελήφθησαν στην περιοχή της Ομόνοιας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Γ.Α.Δ.Α. Οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν εντοπίστηκε ο 46χρονος να κινείται πεζός και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τον αρχικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 46χρονου λαθραία καπνικά προϊόντα. Ακολούθησε έλεγχος στην οικία του, όπου βρισκόταν και η 27χρονη, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν συνολικά 3.017 συσκευασίες καπνού και 440 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης. Οι συλληφθέντες, μετά τη σχηματισμό δικογραφίας από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ομόνοιας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα, 14-3-2026, συνελήφθη στην περιοχή των Πατησίων ένας 50χρονος αλλοδαπός. Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Γ.Α.Δ.Α. τον εντόπισαν εντός καταστήματος και, κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν συνολικά 1.534 πακέτα τσιγάρα και 152 συσκευασίες καπνού χωρίς την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης. Ο 50χρονος κατηγορείται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, αλλά και για δωροδοκία υπαλλήλου. Συγκεκριμένα, επιχείρησε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς προσφέροντας χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατησίων, το οποίο ανέλαβε την προανάκριση, και στη συνέχεια στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com