Ο αγώνας μνήμης για τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής ανοίγει τις συμμετοχές
Με αγώνα δρόμου 14,1 χλμ, από το Μπλοκ 15 στο Σκοπευτήριο, τιμάται η ιστορική μνήμη
Η πλατφόρμα συμμετοχής άνοιξε για τον αγώνα δρόμου που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο του Πειραιά, με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, χάρη στην πρόσφατη δημοσίευση σπάνιων φωτογραφικών ντοκουμέντων που φωτίζουν περαιτέρω αυτό το ιστορικό γεγονός.
Ο αγώνας, με τίτλο «Εργατικός, λαϊκός αγώνας δρόμου για τους 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή», έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 7:30 π.μ. από το Μπλοκ 15 στο Χαϊδάρι. Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν μια απόσταση 14,1 χιλιομέτρων, με τερματισμό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, σηματοδοτώντας μια διαδρομή γεμάτη ιστορική μνήμη και τιμή.
Οι ενδιαφερόμενοι για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μπορούν να το κάνουν έως την Παρασκευή 1η Μαΐου, μέσω του συνδέσμου: https://forms.gle/EbF6yZakgicrHDm2A. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 1η Μαΐου, ενισχύοντας το συμβολισμό της ημέρας.