Ενημέρωση με ένα κλικ

Η σπαρακτική ιστορία της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη και η αιχμηρή αντίδραση της Ρούλας Κορομηλά

Η παρουσιάστρια ξεσπά κατά της έλλειψης παιδείας και των γονέων, αναφερόμενη στο τραγικό περιστατικό bullying που οδήγησε στον θάνατο εκπαιδευτικού.

Σοκ προκαλεί η τραγική είδηση του θανάτου μιας καθηγήτριας Αγγλικών στη Θεσσαλονίκη, η οποία φέρεται να κατέρρευσε μετά από ακραία περιστατικά bullying. Η Ρούλα Κορομηλά, με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της, στρέφοντας τα βέλη της προς την έλλειψη παιδείας και τις ηθικές αξίες, υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Η παρουσιάστρια εστίασε στην ευθύνη των γονέων και στην επικίνδυνη κατάσταση της βίας στα σχολεία, τονίζοντας ότι το πρόβλημα ξεκινά από την έλλειψη οριοθέτησης εντός της οικογένειας. Περιέγραψε μια ζοφερή πραγματικότητα όπου οι εκπαιδευτικοί φοβούνται τους μαθητές τους, τονίζοντας: «Όπως αποδεικνύεται κάποιοι γονείς μεγαλώνετε τα παιδιά σας χωρίς να βάζετε όρια. Χωρίς να τους προσφέρετε προσοχή κ αγάπη. Χωρίς να τους διδάσκετε τι σημαίνει σεβασμός προς όλους κ ειδικότερα προς τους εκπαιδευτικούς τους. Αποτέλεσμα; Να ξεσπάνε σε ανθρώπους που τα φροντίζουν… Όλοι περάσαμε από σχολεία. Τέτοιο φαινόμενο δεν συναντήσαμε… σιγά που θα τολμούσα να αντιμιλήσω σε εκπαιδευτικό κ να χρειαζόταν να κληθεί στο σχολείο πατέρας ή η μητέρα μου».

Η Κορομηλά επανέφερε την έννοια της δημόσιας συγγνώμης, η οποία κάποτε ήταν αυτονόητη. «Θα μου ζητούσαν να πάω να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Τι έκανες θα με ρωτούσαν. Άσε που δεν θα ήξερα πώς να επιστρέψω στο σπίτι. Δεν παίζουν ρόλο οι εποχές που άλλαξαν κ άλλες τέτοιου τύπου δικαιολογίες. Οι ηθικές αξίες κ οι αρχές παραμένουν ίδιες εις τον αιώνα τον άπαντα».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της στην παρεξηγημένη έννοια της «μαγκιάς» από τη νεολαία, αλλά και η κριτική της για τη σιωπή όσων γνώριζαν την κατάσταση στο σχολείο της Θεσσαλονίκης. «Μαγκιά δεν είναι να βρίζεις κ να χτυπάς τον δάσκαλο ή τον καθηγητή σου. Μαγκιά είναι να μάθεις να σέβεσαι κ να ζητάς συγνώμη για τα λάθη σου. Μαγκιά είναι αν κάποιο παιδί παραφέρεται οι γονείς του να μην τραμπουκίζουν τους εκπαιδευτικούς αλλά να βρίσκουν την αιτία που το παιδί τους φέρεται ανώριμα κ επιθετικά. Δηλαδή έχουμε φτάσει σε καταστάσεις που οι καθηγητές φοβούνται τους μαθητές. Κανένας δεν πρέπει να φοβάται. Ούτε ο δάσκαλος το παιδί ούτε το παιδί τον δάσκαλο», τόνισε.

Κλείνοντας, η τοποθέτησή της έγινε ακόμα πιο αιχμηρή για το περιβάλλον της άτυχης εκπαιδευτικού. «Απορώ πως αισθάνονται και αν οι μαθητές και οι γονείς τους που οδήγησαν την εκπαιδευτικό τους από το συνεχές μπούλινγκ που υπέστη στον θάνατο. Απορώ και για την θέση που πήρε η διευθύντρια ενώ ήξερε αλλά και οι συνάδελφοι που γνώριζαν και δεν μιλούσαν. Όλοι υπήρξαμε παιδιά. Τέτοιες καταστάσεις όμως ούτε πράξαμε ούτε βιώσαμε… τελική σημασία δεν έχει αν είσαι άριστος μαθητής αλλά να είσαι νέος με ενσυναίσθηση και σεβασμό προς όλους». Η Ρούλα Κορομηλά κάλεσε τους γονείς να σταματήσουν να δικαιολογούν τις πράξεις των παιδιών τους και να τους προσφέρουν ουσιαστική αγάπη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «όποιος αγαπάει, θεραπεύει».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com