Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά κοινές αποφάσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία
Στο Eurogroup και στο ECOFIN, ο Έλληνας υπουργός τόνισε την ανάγκη για δράση, πέρα από εθνικά συμφέροντα, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας και την προστασία των πολιτών.
Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, απηύθυνε μήνυμα για κοινές αποφάσεις και συντονισμένη δράση στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, καλώντας σε απομάκρυνση από εθνικούς διαχωρισμούς και συμφέροντα.
Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων του τελευταίου διημέρου στις Βρυξέλλες, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι στο Eurogroup και στο ECOFIN εργάστηκαν για κοινές λύσεις που ενισχύουν την ευρωπαϊκή οικονομία σε συνθήκες διεθνούς αστάθειας, τονίζοντας με έμφαση: «Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου».
Σε ένα σύντομο βίντεο που συνόδευε την ανάρτησή του, ο υπουργός ανέφερε: «Έχοντας υπόψη μας τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε για τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και την ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών νοικοκυριών από μεγάλες αυξήσεις στις τιμές, η λέξη-κλειδί εδώ είναι η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών».
Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι η παρούσα κατάσταση αναδεικνύει ένα ευρύτερο ζήτημα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμένει διαρκώς σε κατάσταση διαχείρισης κρίσεων. Η στρατηγική της Ευρώπης πρέπει να υπερβαίνει την κρίση της στιγμής».
Στο βίντεο περιλαμβάνεται επίσης απόσπασμα από τις παρεμβάσεις του, όπου ο κ. Πιερρακάκης, απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ομολόγους του, επισήμανε: «Συχνά λέμε ότι όλοι συμφωνούμε με αυτήν την ατζέντα, αλλά στη συνέχεια εμφανίζεται ένας αστερίσκος με ένα “αλλά”, όπου ο καθένας προσθέτει μία συγκεκριμένη εξαίρεση που τον αφορά».
Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέληξε στην ανάρτησή του τονίζοντας: «Δεν έχουμε τον χρόνο. Απλώς δεν τον έχουμε».
