Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο: Χριστιανοί πάστορες προσευχήθηκαν για την Αμερική
Ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο με τη συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ, εστιάζοντας στην πνευματική καθοδήγηση και την προστασία του.
Στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, χθες το βράδυ, χριστιανοί πάστορες βρέθηκαν μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για να προσευχηθούν για την επιτυχία της Αμερικής, αναφερόμενοι ειδικότερα στον πόλεμο με το Ιράν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρόντες πάστορες περικύκλωσαν τον πρόεδρο Τραμπ στο γραφείο του, εκζητώντας καθοδήγηση, σοφία και προστασία για την ηγεσία του.
Η συγκέντρωση αυτή διοργανώθηκε με τη συνδρομή του Γραφείου Θρησκείας του Λευκού Οίκου, επικεφαλής του οποίου είναι η Πόλα Γουάιτ, γνωστή τηλεευαγγελίστρια, η οποία έχει απασχολήσει τη δημόσια συζήτηση λόγω των αμφιλεγόμενων μεθόδων που ακολουθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων. Ένας από τους πάστορες που συμμετείχαν στην τελετή στον Λευκό Οίκο, εξέφρασε την τιμή του που ηγήθηκε της προσευχής για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ άλλοι συμμετέχοντες περιέγραψαν την ημέρα ως «απίστευτη» και ως μια σημαντική στιγμή για να προσευχηθούν για την ηγεσία της χώρας.
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, να τον προστατεύσει από κάθε κακό και να τον βοηθήσει στην προώθηση πολιτικών που ευθυγραμμίζονται με αυτό που περιέγραψαν ως αξίες και δικαιοσύνη βασισμένες στην πίστη. Όπως έχουν επισημάνει διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ομαδική αυτή προσευχή αντικατοπτρίζει τη συνεχή και ισχυρή στήριξη του Τραμπ προς τις ευαγγελικές χριστιανικές ομάδες, οι οποίες αποτελούν μια βασική πολιτική βάση για τους Ρεπουμπλικάνους.
