Η EuroLeague στην τελική ευθεία: Μάχη κορυφής, ντέρμπι αιωνίων και αγωνία για την τετράδα
Η Φενέρμπαχτσε διευρύνει το σερί της, η Ρεάλ ανεβαίνει, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για τη μεγάλη αναμέτρηση.
Η κανονική περίοδος της EuroLeague πλησιάζει στο τέλος της, με τις ομάδες να μάχονται για τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs και στο Final Four. Η 30ή αγωνιστική βρίσκει τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να κόψει την ανάσα.
Στην κορυφή, η Φενέρμπαχτσε έδειξε τη δυναμική της, διευρύνοντας το νικηφόρο σερί της στο εντυπωσιακό 9-0, μετά τη νίκη της με 88-70 επί της Μονακό. Η τουρκική ομάδα, με 22 νίκες και 7 ήττες, διατηρείται στην πρώτη θέση, δείχνοντας αποφασισμένη για την κατάκτηση του τίτλου. Η Μονακό, παρά την ήττα, παραμένει σε τροχιά πρόκρισης, αν και η Ντουμπάι την πιέζει.
Στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε την ανοδική της πορεία, επικρατώντας της Βίρτους Μπολόνια με 92-84. Με αυτή την 19η νίκη της, η “Βασίλισσα” ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης, εδραιώνοντας τη θέση της στην πρώτη τετράδα.
Στο Μιλάνο, η Αρμάνι Μιλάνο έφτασε κοντά σε μια ιστορική ανατροπή. Προηγήθηκε με 27 πόντους διαφορά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όμως οι Καταλανοί αντέδρασαν και η ιταλική ομάδα κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 87-84, σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα στοιχεία του δραματικού.
Η Φενέρμπαχτσε, μετά από ένα αμφίρροπο ξεκίνημα, έχει πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή αντεπίθεση από τον Νοέμβριο και μετά, μετρώντας 19 νίκες σε 21 αγώνες, και βαδίζει σταθερά προς το Final Four που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
