Νέο ρεκόρ στα 400μ από την Ελένη Ιακωβάκη – Σπουδαίες επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Η 17χρονη αθλήτρια του ΟΦΚΑ Αγ. Δημητρίου Οδυσσέας στέφθηκε πρωταθλήτρια και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ ακολούθησαν εντυπωσιακές εμφανίσεις από άλλους αθλητές.
Σε μία συγκλονιστική εμφάνιση, η 17χρονη Ελένη Ιακωβάκη, αθλήτρια του ΟΦΚΑ Αγ. Δημητρίου Οδυσσέας και κόρη του σπουδαίου Περικλή Ιακωβάκη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα στο Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Παιανία. Με έναν εκπληκτικό χρόνο 53.95, η νεαρή αθλήτρια έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ τόσο της κατηγορίας Κ20 όσο και της Κ18, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Μαρίνας Βασαρμίδου (54.31) που κρατούσε από το 1990. Η επίδοσή της αποτελεί ισχυρή υπόσχεση για το μέλλον του ελληνικού στίβου.
Εντυπωσιακή ήταν και η Αναστασία Ράπτη (ΠΑΟ), η οποία διένυσε την απόσταση σε 54.86, βελτιώνοντας το δικό της ατομικό ρεκόρ (55.13). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελπίδα Καρκαλάτου (ΑΣ Παμμηλιακός) με χρόνο 55.40. Σημειώνεται ότι η Κύπρια Καλλιόπη Κουντούρη, αγωνιζόμενη εκτός συναγωνισμού, ολοκλήρωσε την κούρσα σε 53.84.
Στα ανδρικά 400 μέτρα, ο Γιάννης Σιμόνι (ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης) επανέλαβε την επιτυχία του ανοιχτού στίβου, κερδίζοντας τον τίτλο και στον κλειστό στίβο με χρόνο 48.15, επιδεικνύοντας άψογη κατανομή δυνάμεων. Τη δεύτερη και τρίτη θέση, με τον ίδιο χρόνο 48.92, κατέλαβαν οι 19χρονοι Παναγιώτης Μπερτόλης (Μεσσηνιακός ΓΣ 1888) και Ορέστης Σανδραμάνης (ΜΕΑΣ Τρίτων), αντίστοιχα.
Στο άλμα εις ύψος, η 18χρονη Ολυμπία Τζούβελη (ΓΣ Νίκη Βόλου) και η 17χρονη Ζωή Καραλιοπούλου (ΓΕ Νάουσας) μοιράστηκαν την πρώτη θέση, περνώντας με την τρίτη προσπάθεια το ύψος του 1.74, έχοντας καθαρό μητρώο μέχρι εκεί. Η Κερασιά Γκαρά (ΓΣ Κηφισιάς) κατέκτησε την τρίτη θέση με 1.65. Η Κύπρια Έλενα Κουλιτσένκο και η Μαρία Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο, αγωνιζόμενες εκτός συναγωνισμού, πέρασαν τα 1.87.
