Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Νέος κύκλος συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν σε μια εβδομάδα

Ιρανός ΥΠΕΞ ανακοινώνει "καλή πρόοδο" στις συνομιλίες της Γενεύης και τεχνικές συζητήσεις στη Βιέννη

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, σχετικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αναμένεται να λάβει χώρα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Την είδηση έκανε γνωστή ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επεσήμανε την “καλή πρόοδο” που σημειώθηκε στον τρίτο γύρο συνομιλιών, ο οποίος διεξήχθη σήμερα στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον Αμπάς Αραγτσί, οι εν λόγω συζητήσεις χαρακτηρίστηκαν ως οι “σοβαρότερες” που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, με την Τεχεράνη να διατυπώνει με σαφήνεια το αίτημά της για άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί. “Επιτύχαμε πολύ καλή πρόοδο και εμβαθύναμε ουσιαστικά στα στοιχεία μιας πιθανής συμφωνίας, τόσο στον πυρηνικό τομέα όσο και σε εκείνον των κυρώσεων”, δήλωσε ο Αραγτσί στο κρατικό κανάλι του Ιράν.

Τόσο η αμερικανική όσο και η ιρανική πλευρά χρειάζεται να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους, όπως ανέφερε ο Ιρανός αξιωματούχος. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στη Βιέννη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com