Ενημέρωση με ένα κλικ

Σφοδρή αντιπαράθεση Τραμπ με βουλευτές και ηθοποιό μετά την ομιλία του

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε με σκληρή ρητορική σε επικρίσεις από τις Δημοκρατικές Ιλχάν Ομάρ και Ρασίντα Τλαΐμπ, ενώ επέκρινε και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Πολιτική θύελλα ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους, όταν οι γυναίκες βουλευτές των Δημοκρατικών, Ιλχάν Ομάρ και Ρασίντα Τλαΐμπ, εξέφρασαν τη διαφωνία τους με δημόσιες φωνές από τα έδρανα του Κογκρέσου.

Την επόμενη ημέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε μέσω της πλατφόρμας Truth Social, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των δύο βουλευτών. Στην ανάρτησή του, τις αποκάλεσε «χαμηλού IQ» και υποστήριξε ότι «θα έπρεπε να εγκλειστούν σε ίδρυμα», χαρακτηρίζοντάς τες «τρελές, διαταραγμένες και άρρωστες». «Όταν άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι, και γνωρίζοντας ότι είναι διεφθαρμένοι πολιτικοί, τόσο κακοί για τη χώρα μας, θα πρέπει να τους στείλουμε πίσω από εκεί που ήρθαν -όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», έγραψε, τονίζοντας ότι «μπορούν μόνο να βλάψουν τις ΗΠΑ, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα».

Στην ίδια ανάρτηση, ο πρόεδρος επεκτάθηκε και σε κριτική προς τον ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική στην κυβέρνησή του σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον. Ο Τραμπ πρότεινε ειρωνικά οι Ομάρ και Τλαΐμπ «θα έπρεπε να επιβιβαστούν σε ένα σκάφος μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο», τον οποίο χαρακτήρισε «άρρωστο και διαταραγμένο» και «εξαιρετικά χαμηλού IQ», υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει ιδέα τι λέει ή τι κάνει».

Η Ιλχάν Ομάρ, γεννημένη στη Σομαλία, είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ ως παιδί τη δεκαετία του 1990, ενώ η Ρασίντα Τλαΐμπ γεννήθηκε στο Μίσιγκαν. Εκπρόσωποι της Ομάρ και του Ντε Νίρο δεν σχολίασαν άμεσα, σύμφωνα με το NBC News. Εκπρόσωπος της Τλαΐμπ παραπέμψε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, όπου ανέφερε: «Δεν αντέχει δύο μουσουλμάνες που του απαντούν και τον διορθώνουν, και τώρα καταρρέει».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τραμπ για το State of the Union, οι Ομάρ και Τλαΐμπ είχαν αρχίσει να φωνάζουν όταν ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και σε έρευνα για υπόθεση απάτης στη Μινεσότα, που συνδέεται με τη σομαλική κοινότητα. Όταν ο Τραμπ δήλωσε ότι οι Δημοκρατικοί «θα έπρεπε να ντρέπονται», η Ομάρ απάντησε: «Εσύ θα έπρεπε να ντρέπεσαι!». Η Τλαΐμπ φώναξε «Ψεύτη!».

Οι δύο βουλευτές συνέχισαν να διακόπτουν, φωνάζοντας «έχεις σκοτώσει Αμερικανούς!», σε αναφορά στους θανάτους δύο ψηφοφόρων τους, της Ρενέ Γκουντ και του Άλεξ Πρέτι, από ομοσπονδιακούς πράκτορες μετανάστευσης στη Μινεσότα τον προηγούμενο μήνα. Η Ομάρ έγραψε σε μεταγενέστερη ανάρτηση: «Είπα αυτό που είπα. Έπρεπε να υπενθυμίσω στον Τραμπ ότι η κυβέρνησή του ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο δύο εκ των ψηφοφόρων μου».

Η ανάρτηση του προέδρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στη Βουλή, Χακίμ Τζέφρις, χαρακτήρισε τις δηλώσεις «ντροπιαστικές», προσθέτοντας ότι η «ξενοφοβική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ, που στρέφεται κατά δύο μελών της Δημοκρατικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι ντροπιαστική, αντιπροεδρική, αντιπατριωτική και αντιαμερικανική».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com