Ο Χρήστος Πλαΐνης μιλά για τη ζωή, την πατρότητα και τη στροφή στην αισιοδοξία
Ο ηθοποιός μοιράζεται τις προσωπικές του εμπειρίες και τη βαθιά αλλαγή που βίωσε στη ζωή του, εξηγώντας πώς η οικογένεια τον βοήθησε να δει τα πράγματα διαφορετικά.
Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Πλαΐνης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action 24 με την Αθηναΐδα Νέγκα, μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Με εξομολογητική διάθεση, αναφέρθηκε στη μεταμόρφωση που έφερε η πατρότητα, στις δύσκολες περιόδους κατά τις οποίες η απαισιοδοξία κυριαρχούσε, αλλά και στη νέα φιλοσοφία ζωής που έχει υιοθετήσει.
«Όταν έκανα οικογένεια, σταμάτησα να τα βλέπω όλα μαύρα», δήλωσε ο Πλαΐνης, παραδεχόμενος ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε μια έντονα αρνητική οπτική. «Μέχρι πολύ πρόσφατα, τα έβλεπα όλα πολύ μαύρα. Φουλ του μαύρου», περιέγραψε χαρακτηριστικά. Η δημιουργία οικογένειας, όπως εξήγησε, αποτέλεσε έναν καταλυτικό παράγοντα για αυτή την αλλαγή.
«Όταν έκανα οικογένεια, είδα λίγο αλλιώς τη ζωή», τόνισε, και συνέχισε αναφερόμενος σε πρακτικές αλλαγές, όπως η μείωση της ταχύτητας στην οδήγηση. «Καταρχήν άρχισα να αποφεύγω τη μηχανή λίγο – λίγο, δεν ανέβηκα ξανά σε ταχύτητα πάνω από τα 80 χιλιόμετρα την ώρα και είχα μια μηχανή πολύ μεγάλου κυβισμού και πολύ γρήγορη», ανέφερε, συμπληρώνοντας με ειλικρίνεια: «Φτάνω να λέω ευτυχώς που μου την έκλεψαν».
Ο ηθοποιός εξήγησε ότι για εκείνον, σχεδόν τα πάντα στη ζωή έχουν δύο όψεις. «Σχεδόν τα πάντα είναι σαν τα νομίσματα, έχουν μια διπλή όψη. Μια καλή και μια άλλη που σε οδηγεί κάπου αλλού. Είναι θέμα οπτικής».
Στη συνέχεια, ο Χρήστος Πλαΐνης εστίασε στην αλλαγή νοοτροπίας που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια. «Φτάνοντας σε αυτήν την ηλικία, νιώθω ότι σημασία έχει πώς τα βλέπεις τα πράγματα. Δηλαδή, ότι ακόμα και οι δύσκολες στιγμές δεν χρειάζεται να χαρακτηριστούν ως δύσκολες. Μπορεί να πεις ότι είναι ένα μάθημα, ότι σε πάει κάπου παρακάτω», ανέφερε.
Τέλος, αποκάλυψε την προσπάθειά του να έχει ένα πιο καθαρό παρόν και αυξημένη αισιοδοξία για το μέλλον. «Τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να προσπαθώ να το φιλοσοφώ λίγο περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν, για να έχω πιο ξεκάθαρο το παρόν και μια αισιοδοξία για το μέλλον».
