Η Ρωσία στοχεύει στην ειρήνη και σταθερότητα δεκαετιών, παράλληλα με την πολεμική επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο της Ρωσίας και τόνισε την αποφασιστικότητα της χώρας να διασφαλίσει την ασφάλειά της, ενώ άσκησε κριτική στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρόεδρος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε πως ο στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία είναι η διασφάλιση ειρήνης και σταθερότητας για τις επόμενες δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιφέρεια Σβερντλόφσκ, όπου επισκέφθηκε εργοστάσιο κατασκευής σιδηροδρόμων, ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι η Ρωσία συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης και τεχνολογικής προόδου, ακόμη και παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
«Το πιο σημαντικό στη χώρα μας είναι ότι η ανάπτυξη συνεχίζεται, η τεχνολογική πρόοδος προχωρά. Αλλά και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία) βρίσκεται σε εξέλιξη και ασφαλώς θα ολοκληρωθεί. Και ο στόχος είναι να διασφαλιστούν η ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη της χώρας μας για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Ο Ρώσος αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποδεχθεί την ύπαρξη ενός «μη φιλικού» κράτους στα σύνορά της, ιδίως εάν αυτό είναι μέλος του ΝΑΤΟ. «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ανεχθούμε την ιδέα ενός κράτους που βρίσκεται δίπλα στη χώρα μας και είναι εχθρικό απέναντί μας, ιδιαίτερα όταν αποτελεί μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δηλαδή του ΝΑΤΟ», ανέφερε σε συνάντηση με εργαζομένους.
Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε ότι η Ρωσία «θα επιτύχει την ειρήνη και θα διασφαλίσει την ασφάλεια του κράτους της», επισημαίνοντας πως οι στρατηγικοί στόχοι της χώρας παραμένουν αμετάβλητοι.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο χαρακτήρισε «χρήσιμο ηλίθιο», προσθέτοντας ότι όσο παραμένει στην εξουσία «τόσο μικρότερο θα γίνεται το έδαφος της “Ουκρανίας”».
