Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αναμένονται το Σαββατοκύριακο
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 20 Φεβρουαρίου 2026 έως και το απόγευμα του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2026, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν αρχικά στη βορειοδυτική χώρα, εξαπλώνοντας σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Επιπλέον, ισχυροί άνεμοι νότιων διευθύνσεων, με ένταση 7 και τοπικά 8 μποφόρ, θα πνέουν την Παρασκευή πρόσκαιρα στο Ιόνιο και σταδιακά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες προβλέπονται ως εξής:
Την Παρασκευή, το βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας, Διαποντίων νήσων, Παξών) και η Ήπειρος θα επηρεαστούν από τις πρώτες ώρες έως νωρίς το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και τη δυτική Στερεά, τα φαινόμενα αναμένονται από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, οι βροχές θα διαρκέσουν από τις προμεσημβρινές έως αργά το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, η κακοκαιρία θα είναι αισθητή από τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια, αναμένονται πρόσκαιρες βροχές από νωρίς το βράδυ έως αργά τη νύχτα, ενώ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από νωρίς το βράδυ.
Το Σάββατο, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως το μεσημέρι, ενώ στα Δωδεκάνησα από τις πρωινές έως το μεσημέρι.
