Ο Ακύλας κέρδισε τον Εθνικό Τελικό και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023
Συγκίνηση στα παρασκήνια με τη μητέρα του νικητή, που ταξίδεψε από τις Σέρρες για να τον στηρίξει.
Ο Ακύλας αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του Εθνικού Τελικού για τη Eurovision, ο οποίος διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής (15/2) στην “Πειραιώς 260”. Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης είναι πλέον έτοιμος να μας εκπροσωπήσει τον προσεχή Μάιο στον 70ό διαγωνισμό, που θα φιλοξενηθεί στη Βιέννη.
Η κάμερα της εκπομπής “Νωρίς Νωρίς” και ο δημοσιογράφος Θάνος Ντι-Βίτα, εντόπισαν στα παρασκήνια τη μητέρα του τραγουδιστή, κυρία Ξένια. Εκείνη, συγκινημένη, αποκάλυψε ότι ταξίδεψε από τις Σέρρες μαζί με την κόρη της, προκειμένου να προσφέρει την έμπρακτη στήριξή της στον γιο της σε αυτήν τη σπουδαία βραδιά.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Ακύλας ανέβασε τη μητέρα του στη σκηνή, όπου αγκάλιασε θερμά, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και στους τηλεθεατές της ΕΡΤ. Είναι αξιοσημείωτο πως το τραγούδι του, με τίτλο Ferto, είναι αφιερωμένο και γράφτηκε εμπνευσμένο από εκείνη.
«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, τι να πω; Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που τον στήριξε. Σας αγαπώ όλους πολύ για την αγάπη που δώσατε στο παιδί μου και καλή επιτυχία να έχει ο Ακύλας μου», δήλωσε η κυρία Ξένια, εμφανώς φορτισμένη, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.
Ο νεαρός τραγουδιστής, από την πλευρά του, εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει τη νίκη στην Ελλάδα. «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Αύριο θα πιω τον καφέ μου και θα μπορέσω να ηρεμήσω. Δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω τη νίκη μου στους συνεργάτες μου, στη μητέρα μου, στην οικογένειά μου, στην ΕΡΤ, στον Φωκά και σε όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μου όλον αυτόν τον καιρό», τόνισε ο Ακύλας.
