Ο Σωκράτης Φάμελλος για την Τσικνοπέμπτη: «Έθιμο πολυτελείας» λόγω ακρίβειας
Κριτική από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις αυξήσεις στις τιμές των κρεάτων και προτάσεις για ελέγχους και μείωση ΦΠΑ.
Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολίασε την τρέχουσα ακρίβεια, χαρακτηρίζοντας το παραδοσιακό έθιμο «είδος πολυτελείας» λόγω των δυσβάσταχτων τιμών. Στην ανάρτησή του, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι οι τιμές σε πολλά είδη κρέατος έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2019, ενώ παρουσιάζουν αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του για κατάθεση νομοσχεδίου που θα προβλέπει έλεγχο της αγοράς, καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και αναστολή του ΦΠΑ στα τρόφιμα για τουλάχιστον έξι μήνες. Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας του να προσέλθει στη Βουλή για να απαντήσει γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός «φοβάται να έρθει να απαντήσει».
Κλείνοντας, ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας ότι η φετινή Τσικνοπέμπτη μπορεί να είναι η τελευταία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και ευχήθηκε «Καλή Τσικνοπέμπτη!» σε όλη την Ελλάδα.
